Problem z w3 tft


(N(oo)B) #1

Mam od pewnego czasu problem z moim PC :cry: .Sprawa wyglada tak: podczas grania w warcrafta 3 tft wystepuja zwiechy(czaami nastepuje znieksztalcenie obrazu) , jedynym wyjsciem jest reset komputera.Innym problem z wyzej wymieniona gra jest nastepujacy blad:

This application has encountered a critical error:

FATAL ERROR!

Program: c:\program files\warcraft iii\war3.exe

Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 001B:26F01DF1

The instruction at '0x26F01DF1' referenced memory at '0xBDC1D095'.

The memory could not be 'read'.

Po jego wystapieniu nastepuje zamkniecie gry

Oto moj komputer:

-AMD Athlon XP 2000+, MMX, 3DNow, ~1666MHz

-768MB RAM

-NVIDIA GeForce FX 5200

-Avance AC97 Audio

-Gigabyte Kt 400

Dysk formatowalem a bledy nadal sie pojawiaja prosze o pomoc :cry:


(Sam Fisher) #2

1.gra oryginalna ?

2.stery najnowsze zainstalowane ?


(JNJN) #3

Czy problem wyst臋puje tylko na tej grze.

Temperatury wszystkiego - szczeg贸lnie karta grafiki.

Porz膮dna konserwacja kompa.

Stery do p艂yty g艂贸wnej wgrane.


(N(oo)B) #4

tak gra oryginalna.Gdybym gral tylko kampanie to bym sie nie przejmowal,ale gram na batle necie wiec dlatego jest to dla mnie wazne :D.A jak sprawdzic temp karty?

plyta glowna 32

procek 41

dysk 32

tak problem wystepuje tylko w grze.Sterowniki mam zainstalowane


(JNJN) #5

Mo偶liwe 偶e gra (p艂yta instalacyjna CD) uszkodzona.

Ale sprawd藕 i zr贸b co pisa艂em.


(N(oo)B) #6

a co oznacza porzadna konserwacja kompa(newb jestem :P)?


(JNJN) #7

A to oznacza, 偶e trzeba tutaj poczyta膰 temat wielokrotnie omawiany.

  • odkurzanie

  • czyszczenie ch艂odzenia element贸w

  • czyszczenie z艂膮cz stykowych kart i pami臋ci

  • sprawdzenie wtyczek,ta艣m i reszty.


(Sam Fisher) #8

przeczy艣膰 , by膰 mo偶e zakurzy艂 si臋 w 艣rodku :stuck_out_tongue:

Z艂膮czono Posta : 01.05.2006 (Pon) 13:12

by艂e艣 pierwszy JNJN :mrgreen:


(Dod) #9

N(oo)B: Mo偶e by膰 wiele powod贸w...

Zazwyczaj s膮 to: Sterowniki lub 藕le dobrane trigery na mapach, lub poprostu b艂膮d gry. U mnie te偶 to czasami wyst臋powa艂o ale z tego co mi wiadomo to zosta艂o to poprawione w patchu 1.20C... wi臋c albo grasz na pirackich serwach, albo masz co艣 z mapami nie tak (m贸wie o tych UMS -> Custom) bo na robionych przez blizza nie ma takiego problemu. Je偶eli masz orygina艂 to zaktualizuj sterowniki.


(N(oo)B) #10

tylko ze mam orginala.Sterowniki aktualizowalem ale dalej bylo to samo.Blad tez wystepuja na mapach blizzarda tzn ladderowych


(Dod) #11

a masz na pewno oryginala + 1.20C ? Takie b艂臋dy by艂y w 1.20 i jak si臋 nie myle te偶 w 1.20B... A pami臋膰 i komp na pewno sprawnie dzia艂aj膮 ? Odrobaczanie itp ?


(N(oo)B) #12

teraz jest patch 1.20d :P.Ram mam sprawny niedawno kupilem