Problem z webspell na yoyo.pl

Założyłem baze MySQL, wrzuciłem pliki na server i mam bład

e0192be2f83efd8d.jpg

moze ktos cos na to pomoc ?

ale po założeniu bazy musisz odczekac z 5 minut może dlatego wyskoczył ten błąd ;]

ten bład jest od 12 godzin :slight_smile:

To weź zaistaluj to jeszcze raz wycześc bazę i tak dalej…

Usuwałem juz pliki z servera i wrzucałem jeszcze raz.

A jesli chodzi o wyczyszczenie bazy to jak to zrobic ? tzn co to wogóle da i jesli wiesz gdzie zrobic to na yoyo.pl to byłbym wdzieczny za wskazówki :slight_smile:

Najlepiej usun baze i załóż jeszcze raz ;]

zrobiłem co napisałes ale bład mam nadal

Może to byś wina skryptu lub serwer ale mo ze to być wina serwera

na ovh.pl tez sa takie problemy ?

Komunikat przedstawiony na obrazku informuje o tym, że nie można połączyć się z bazą danych. Powodem tego zapewne jest podanie złych informacji dotyczących bazy danych (login, hasło, nazwa bazy).

Czyli proszę sprawdzić takie rzeczy jak:

• Czy woogle baza danych jest założona

• Czy dane do bazy są dobrze podane

• Ewentualnie czy baza nie zawiera żadnych tzw. resztek po innych skryptach a jeżeli tak to spróbuj wyczyścić bazę

Błąd raczej nie jest spowodowany samym serwerem na którym masz konto lecz bazą danych.

Nawet jeżeli na innym serwerze nie założysz bazy danych lub źle ją skonfirujujesz to może pokazać się taki błąd…

adam9870 , faktycznie bardzo dziekuje juz poszło ale mam kolejny bład ^^

“Query failed!”

a to co znowu :frowning: ?

błedne zapytanie do bazy danych, prawdopodobnie błąd składni skryptu, co chciałeś wgrać?

w sumie to wszystko bo mi to wogole nie dziala

zakładam, że “wszystko” nie ma błędu, więc cośnie tak z bazą danych zapewne. zobacz czy możesz przez phpMyAdmina wejść do bazy, sprawdź ponownie czy baza jest utworzona, sprubuj wykonać jakieś zapytanie bezpośrednio z phpMyAdmina (jak to zrobićznajdziesz w google)

tzn co niezabardzo rozumiem o czym mowisz … jakie zapytanie ?

chodzi o jakis taki wynik ?

czy masz jakiekolwiek podstawowe choćby pojęcie o MySQL? jak nie to google, bardzo szybko Ci się wszystko naświetli, możesz wpisać np. kurs php msql