Problem z wejściem do BIOS-u z klawiaturą USB

witam posiadam płyte głowną msi MS-7817 i mam problem z wejsciem do biosu przy użyciu klawiatury usb (dodam ze z klawiaturą która ma wtyczke ps/2 normalnie wchodzi{klawiatura pożyczona od kumpla} )
a szwagier posiadający tą samą płyte głowną może wejsc normalnie do biosa przy użyciu klawiatury usb ( wszystko mam identycznie ustawione jak on)

Sprawdź w BIOSie czy masz włączone wsparcie dla klawiatury USB - na 100% o to chodzi.

Poszukaj w BIOSie ustawień USB KEYBOARD i USB MOUSE i ustaw obydwie opcje na ENABLE.

Albo Legacy USB Support lub podobnie ma być na enabled i zapisz na końcu bios Save.

nadal nie moge wejsc do biosa przez klawiature usb (klawiatura usb zachowuje sie jakby była wyłaczona w tym oknie co sie wchodzi do biosa lub do bot menadżera ) (w biosie klawiatura i myszka usb mi normalnie chodzi juz )

Mam to samo w MSI, chyba jedyne wyjście to: http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-usb-ps-2-ps2-mysz-klawiatura-i6108290539.html?reco_id=9c52ba2c-372e-11e7-9fd9-02e447e8c126

Kolego musisz pożyczyć klawiaturę z wejściem ps/2 masz ekran startowy wciskasz delete musi ci wejsc do menu biosa (jak będzie sie wczytywał system to ctrl+alt+delete i robisz to samo) W menu biosa masz zakładkę integrated peripherals wchodzisz i na dole masz USB keyboard/mouse support wszystko na enabled i save and exit. Powinno zadziałać.

cześć. a jeśli na pycie nie ma gniazda ps2? płyta asus rog x670e gameing. nie wyświetla się logo rog, jest czarny ekran i od razu włącza się logowanie windows. reset cmos nie pomaga. ciekawostką jest że dzieje się tak na karcie pci, na zintegrowanej wszystko działa jak należy. poradzisz coś?

Karta nie ma zasilania albo kabel jest źle włożony.

Rzadziej grzebać w UEFI.

Do UEFI da się wejść przez Windows klikając Uruchom ponownie przytrzymując jednocześnie Shift a następnie wybrać opcję „Ustawienia oprogramowania układowego UEFI” i wtedy myszką próbować zmieniać opcje o ile zadziała