Problem z wejściem do własnej strony www


(system) #1

Witam mam taki nietypowy problem pewna osoba zrobiła mi stronę www i teraz chicalbym na nia wejsc i pozmieniac co nieco mam host,login i haslo zeby wejsc na nia potrzebny jest do tego jakis program?


(Mar Sikorski) #2

Do wejścia na własną stronę WWW wystarczy znać jej adres i mieć przeglądarkę :smiley:

A jeżeli chcesz coś pozmieniać, to musiałbyś mieć do tego jakiś program.

Zainstaluj sobie program typu Pajączek i po sprawie (chyba, gdyż nie wiem, czy pajączek się do tego nadaje). Pamiętaj, że musisz znać język, w jakim pisana była strona (o ile nie była robiona w jakim kreatorze typu zafriko.pl)


(Chosen) #3

wnioskuje ze strona jest juz na jakims hostingu wiec bedzie Ci potrzebny program ftp np ten

SmartFTP

jest po polsku wiec nie powinienes miec problemow z obsluga

ogolnikowo wpisujesz tam nazwe hosta uzytkownika i haslo on podlacza sie ze stronka/hostem i bedziesz miec wglad w pliki mozesz je potem sciagnac na komputer i poedytowac a pożniej spowrotem przeniesc na hosta :slight_smile:

P.S

Jeśli pisze mało zrozumiale wybacz dzialam dzis na rezerwie


(system) #4

aha to takie klocki.. ta strona jest dosc skomplikowana to nie jest jakies barahlo pajaczek moze nie podolac w ogole jej adres to http://www.dianahurt.pl to jest cos lepszego od pajaczka?


(Mar Sikorski) #5

Słuchaj. Jeżeli umiesz bardzo dobrze pisać w "html-u", to w pajączku możesz napisać stronę taką, jaka Ci się tylko przyśni.

Posłuchaj kolegi Chosena. On na tych sprawach widocznie zna się lepiej niż ja.


(Skr3czu) #6

Logo tylko to flash, a resztę zmienisz korzystać np. z Zajączka 4.1, a później tylko przez FTP podmienić...

Jak dobrze Cię zrozumiałem :slight_smile:


(system) #7

Nook ty mnie moze dobrze ale ja ciebie wcale ...

chosen ten program smart to nie jest po polsku

no ogolnie to przez smarta mi sie prawie udalo zalogowac bo mi wyskakuje problem z haslem niby wpisalem poprawny a tu blad ale to juz chyba nie wina programu

tak wiec dzieki za pomoc


(Chosen) #8

spolszczenie

lub tu

http://www.smartftp.com/localization.php

nie wiem czy dziala ja uzywam ENG bo PL mi nie potrzebne

Programu wina to raczej nie jest jak pisze ze problem z haslem...

spróbój wejsc na konto przez przegladarke tam powinno byc napisane dane do FTP byc może adres lub haslo ma byc inne niz przy logowaniu do strony/hosta

jeśli znasz sie na HTML-u to nawet w notatniku mozna poedytowac :stuck_out_tongue:

ale tak to wykorzystaj jakis program który podali np. koledzy

P.S

fajne by stronka wygladała prawie cała we flashu :stuck_out_tongue: ale to troche czasochłonne itp


(Bedlam) #9

Przepraszam, że głupio wtrącę, ale jeśli masz wszystko a nie loguje to sprawdź caps locka