Otóż zawsze korzystałem z mikrofonu bez słuchawek - dźwięk szedł na głosnikach. Podczas rozmowy przez skype nikt nigdy nie narzekał że słyszy muzykę z gry lub swój głos podwójnie, nawet kiedy mówiłem z drugiego końca pokoju dobrze mnie było słychać. Pewnego szczęśliwego dnia przednie wejście w ogóle przestało widzieć mikrofon, a kiedy podłączyłem go do tylnego wejścia niby zaczął działać, ale żeby można było zrozumieć co mówię musiałem mówić będąc dosłownie centymetr-2 od mikrofonu, a wszelki dźwięk wychodzący z głośników (głos z rozmowy, muzyka z gier) było słychać u kolegów 2 razy głośniej niż u mnie (na wszelki wypadek sprawdziłem na rozmowie testowej). Wie ktoś jak temu zaradzić?
@edit
zapomniałbym dodać, że próbowałem 3 różnych mikrofonów i efekt ten sam
Wyłącz (wycisz) mikrofon na"odtwarzaniu" i wtedy przetestuj. PPM na ikonce głośniczka>Głośność mikrofonu>Wycisz zaptaszkuj. Jeżeli na odtwarzaniu “chodzi” mikrofon to następuje sprzężenie i jest efekt taki jak opisujesz(czy słychać również gwizd?). Pozdrawiam.
Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik…
/ masz płytkę ze sterownikami od komputera to najpierw ją włóż do napędu CD /.
Jeszcze mi przyszło na myśl czy masz w “zaawansowanych” włączone"zwiększenie wydajności mikrofonu"?. Ta funkcja dość mocno zwiększa głośność więc jeżeli nie masz jej włączonej to mikrofon słabo"chodzi".
Jeżeli nie masz zaawansowanych to:PPM na ikonkę głośnika>Otwórz regulację głośności>Opcje>Zaznacz sterowniki zaawansowane>Zaawansowane>Zwiększenie wydajności mikrofonu-zaptaszkuj. Sprawdź jak teraz.
-też tak samo pomyślałem, owszem, wycisza się mikrofon ale na ODTWARZANIU aby uniknąć sprzężenia. Pozdrawiam.