Witam tak jak w temacie mam problem z wgraniem systemu na nowego Acera Aspire V5 431G.
Instalacjia systemu do pewnego czasu toczyla sie pomyslnie kopiowanie plikow,instalacjia itd zostalo zakonczone komputer uruchomil sie ponownie i wyskoczył komunikat
“Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom instalator”
Prosze o rade jak z tego wybrnac ,mecze sie juz drugi dzien i nie daje rady. Pozdrawiam
Kopi systemu na dysku niemam bo caly dysk sformatowalem wszystko przepadlo i to był moj bład. Nagralem Win 7 i wogole mi nie przyjmuje płyty ,ustawilem w biosie zeby odpalił płyte i nic troche to dziwne bo win 8 odrazu przyjmoje a win 7 nie.
Mam dwa systemy win 8 wypalone na płytach i na obydwoch problem jest ten sam.
Jak mam sprawdzic te pliki akcji i błedow setupact.log i setuperr.log???
Problem rozwiazany. Jesli wam sie wyswietli ten komunikat nacisnijcie SHIFT+F10 otworzy sie wiersz polecen …wystarczy wpisac regedit i nacisnac enter otworzy sie kolejne okno wybieracie HKLocalmachine/SYSTEM/SETUP/STATUS/childcompletion i klikacie na setup.exe zamieniacie 1 na 3 enter i po sprawie komputer uruchomi sie ponownie i problem zniknie.
działa owszem ale u mnie ładuje się a po jakiś czasie wyskakuje instalacja win 10 64% i uruchamia sie ponownie i to samo taki krąg zamknięty i nic pomocy!!!
Ja bym przetestował 4 warianty obrazów ściągniętych oficjalnym tool’em MS:
pen W 8.1
cd W 8.1
pen W 10
cd W 10
Sam niestety tez pozbyłem się nieświadomie partycji odzyskiwania z systemem instalując któryś z preview w10, ale te obrazy mnie uratowały.
ALE… jeśli nieoczekiwanie wywala Cię podczas instalacji bez względu na wariant to prawdopodobnie problemy z pamięcią RAM. Mi takie problemy raportowało narzędzie MS i w tamtym okresie instalka świeżego Windowsa i jego używanie była loterią (nieoczekiwanie restarty). Po wymianie pamięci problem nie wystąpił ani razu.
Panowie wiem że to będzie odkop dekady ale mam ten sam problem ale z windwsem 10 na hybrydowym tablecie Asus t100. Zrobiłem tak jak pisał dudis89 i mam to samo co allahuabar . Co muszę zrobić ? Da się jakoś cofnąć to co pisał dudis bo nic to nie pomogło a jest nawet gorzej bo komputer restartuje się samoczynnie a nie jak wcześniej po kliknięciu przycisku Ok.
W momencie kiedy ekran gaśnie i komputer przechodzi do ponownego restartu, zatrzymaj start na BIOSie odpowiednim klawiszem (może Delete?) i tam dokonaj zmiany tzw. bootowania tak, aby dysk twardy znalazł się na pierwszym, priorytetowym miejscu. Potwierdź zmiany, zrestartuj komputer i powinien on przejść samoczynnie do dalszego instalowania systemu.