Proszę o wsparcie, ja próbowałem już wszystkiego. Na moim Dell Vostro 15 za nic w świecie nie chce się pokazać ten kafelek w windowsie z wyborem sieci wifi:
Windows 10 Pro, zaktualizowany do najnowszej wersji, brak aktualizacji
Karta sieciowa Qualcomm QCA9377, najnowsze sterowniki, system nie wykrywa żadnych problemów z kartą
Ze zrzutów ekranu wynika że jesteś połączony z internetem za pomocą połączenia kablowego. Spróbuj wyłączyć połączenie kablowe i zobacz czy kafelek będzie dostępny.
Dzięki za odpowiedzi. Sprawdziłem programem SupportAssist. Podczas próby rozwiązania problemu z kartą sieciową poprzed opcję sprawdzenia określonego komponentu sprzętowego dostaję taki komunikat, suwak jest zablokowany. Jak mogę ten rzekomy moduł bezprzewodowy włączyć?!
Cześć, nie ma fizycznego przycisku, sprawdzałem laptopa pięć razy z każdej strony.
Przycisk funkcyjny jest tylko do trybu samolotowego.
BIOS zaktualizowany do najnowszej wersji przez SupportAssist. Tak wygląda konfiguracja WiFi w BIOS
Widzę Wireless Switch opcję, czyli tutaj pewnie można ustawić, aby nie było wyłączane.
Za pomocą Serwice TAG można ustalić dokładnie jaką kartę dali, płytę, czy coś zmieniali, dłubali, naprawiali itd. Często przychodzi ktoś, kto kupił niby nowego lapka, a po sprawdzeniu na stronie okazuje się, że był naprawiany już.