Problem z wifi Laptop Toshiba satellite c650

Witam mam problem z wifi w laptopie Toshiba satellite c650. Komputer jest nowy wszystko zainstalowane wyświetla mi co prawda sieci do których mogę się podłączyć, ale gdy wybieram połączenie wyświetla mi że System Windows nie może się połączyć z siecią. To moja pierwsza styczność z wifi i nie mam pojęcia o co chodzi, czy trzeba coś ustawić itp. Proszę o pomoc kogoś kto też być może miał taki problem i go rozwiązał. Karta sieciowa to : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter #2. Z góry dziękuje za pomoc.

Dodam jeszcze że w systemie rozwiązywania problemów sugerują mi zrestartowanie karty sieciowej, ale to nic nie pomaga.

Nie wszystkie punkty dostępowe, które “widzi” Twój komputer są ogólnodostępne i darmowe. Być może, że nawet żaden! Nawet, jeśli komputer nie pokazuje, że to punkt zabezpieczony, to w rzeczywistości jest zabezpieczony przed zalogowaniem przez osoby nieuprawnione poprzez tzw. MAC Adres. Tak chyba jest w Twoim przypadku i stąd komunikat, który widzisz. Musisz mieć absolutną pewność, że któryś z “widocznych” punktów dostępowych (Hot Spotów) jest ogólnodostępny i darmowy.

majasag ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.