MS vista nie łączy sie z sieciami bezprzewodowymi z zabezpieczeniami WEP. Podaje tylko że nie może się podłączyć z nieznanego powodu.
karta to TP-LINK 550 na PCI. Nie ma znaczenia jakie steroniki zapodam sądze, że brakuje wsparcia dla jakiegoś trybu pracy.
Słyszał ktoś może o sterownikach i klient menadżeże co rozwiązuje ten problem?
TP-LINK na stronie ma tylko stery, a atheros (producent chipsetu nic nie ma pod viste).
Mogę nadmienić że sieć bezprzewodowa podczas próby łączenia nie dochodzi nawet do etapu pytania o klucz WEP. A na XP wszystko chodziło Może ktoś pomóc>
drivery visty nie potrafia sie polaczyc z siecia mimo wysokiego sygnalu. pod xp wszystko smiga. proba instalacji driverow od tp linka konczy sie fiaskiem vista twierdzi ze jej drivery sa lepsze i nie pozwala zainstalowac tych tplinkowych ;/ siec zabezpieczona wep wpa wpa2 nie dziala. byc moze na open system pojdzie nie sprawdzalem jednak nawet jesli zadziala to ten tryb mnie nie interesuje ;/
jakies sugestie co z tym zrobic ???
program z tplinka instaluje sie ale jest nieaktywny wiec tak naprawde nie dziala wogole.
Złączono Posta: 16.10.2007 (Wto) 9:33
Witam
Ostatecznie uporałem się z ta karta tp linka. Niestety drivery ze strony tp linka nie działają . tak samo drivery od Microsoftu które intaluja się po zainstalowaniu karty w komputerze. Pomaga dopiero Windows update który sciaga nowsza wersje driverow atherosa. Sterowniki można także ściągnąć ze strony http://www.x-drivers.com/component/opti … t/id,8090/
Wersja Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.42 to dokladnie ta sama wersja sterownikow ktore instaluja sie po aktualizacji windows update
Nowszych wersji tzn Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.73 I Atheros AR50XX Wireless Vista Driver v.7.3.1.109 jeszcze nie testowalem ale zapewne tez beda dzialac.