WIFI nie wykrywa żadnych nowych sieci z którymi mógł by się połączyć, zapamiętane stare sieci które są ciągle aktywne i sprawne i zapamiętane wcześniej przez WIFI, również nie ma możliwości połączenia się z nimi. Bardzo proszę o pomoc bo moja bezradność mnie już dobija
Zawsze możesz przeinstalować stery i wówczas dowiesz się czy to ich wina czy nie…
Zobacz czy gdzieś na obudowie lub w ustawieniach karty ( może np. w tray’u )nie masz wyłącznego wifi (ja np. na mojej starej Toshibie miałam możliwość wyłączyć go na obudowie)
sprawdź czy laptop połączy się z inna siecią, ale nie na zasadzie czy coś wykrywa czy nie (bo może akurat nic w pobliżu nie ma) tylko upewnij się, że coś jest w pobliżu - np. jak masz smartphona to włącz hotspota i skonfiguruj z laptopem.
Jeśli połączy się z hotspotem to sprawdź czy router np. nie utracił danych konfiguracyjnych (trzeba wejść na jego stronę konfiguracyjną po kablu), lub mógł się zawiesić - możesz go zresetować, z tym że wówczas będziesz musiał go od nowa skonfigurować z lapkiem.