Mam galaxy s3 i9300 i lineage 14.1. Od pewnego czasu, jak włączę wifi, na router, to jest dobrze nie zawiesza się smartfon, jak włączę na wzmacniacz, to smartfon się zawiesza i nie reaguje, musze zrestartowac smartfona i wszystko działa dobrze z wzmacniacza. Co mam zrobić?
Jak działa ten wzmacniacz? Na tym samym kanale nadaje?
Wzmacniacz zwiększa zasięg od routera. Nie mam pojęcia na jakim kanale, nie sprawdzałem.
Router funbox 2.0 i wzmacniacz tp-link tl-wa854re, i jest co chwila inny kanał.
Ja bym pewnie próbował zalogować się na urządzenie i ustawić region na POLSKA, ew. jakiś stały kanał (ale nie ten sam, co Twój router Funbox, bo będą się pokrywać). Kanał jakiś normalny, nie za wysoki. Może Twój telefon/firmware nie lubi wysokich kanałów?
Może być kanał 6? spróbuję ustawić na stałe w funboxie i tp-linku. Nie ma pojęcia, czy lubi.
Nie, niech się nie pokrywają te kanały, najlepiej by było na telefonie zainstalować jakąś aplikację do sprawdzenia jakie kanały są obecnie zajęte. Mieszkasz w bloku, czy domu? Ogólnie zrób ‘odstęp’ kilku kanałów między urządzeniami, żeby nie wchdodziły sobie w pasmo, np. 2 i 6 w niewielkim stopniu na siebie nachodzą. Jak widzisz na obrazku np. 6 i 11 to rozsądny wybór ale wszystko jeszcze zależy co się dzieje u Ciebie w domu, tj. np. na jakich kanałach nadają sąsiedzi.
Już się pogubiłem
Może spróbuj od najprostszej rzeczy: na wzmacniaczu ustaw stały kanał (np. 11). Później będziemy myśleć jak zrobić pozostały porządek w sieci wifi
Mieszkasz w bloku, czy w domu? Dużo jest dostępnych sieci bezprzewodowych poza Twoją?
Nie da się ustawić na stałe w wzmacniaczu. Mieszkam w domu, mój wifi wykrywa tylko moje.