Witam. Od 4 lutego miewam problemy ze swoją główną stacją roboczą, czyli z PCtem. Od wielu miesięcy należę do niejawnego programu testów systemu Windows, więc wykluczam przyczynę nowej aktualizacji do Win10. Ostatnio moja mama chciała coś sprawdzić na komputerze. Kiedy chciała się zalogować na swoje konto na Windows 10, oprócz standardowego “Zapraszamy!” pojawił się komunikat “przygotowywanie systemu Windows”. Mama się bardzo wkurzyła, dlatego, że miała do załatwienia ważną sprawę. Postanowiłem to naprawić resetem poprzez wyłączenie i włączenie zasilacza. Kiedy jednak uruchomiłem komputer, przez pierwsze parę minut pracował normalnie. Jednak coś się zaczęło psuć. Steam przestał normalnie pracować. Nie potrafił się połączyć z moim kontem i zawiesił się. Postanowiłem poszukać tematu o tym na internecie. Ale Microsoft Edge, z którego korzystam nie mógł załadować strony pod pretekstem “zbyt dużej ilości przekierowań”. Kiedy wyłączyłem przeglądarkę, przestała się uruchamiać. No to pomyślałem że może spróbuję z Google Chrome i Operą GX. Ale jakież było może dziwienie, kiedy Menu Start, tak samo jak i wyszukiwarka na pasku start przestały się uruchamiać. Po odnalezieniu skrótowców do Opery GX i Chroma nie udało tak samo jak Edga się uruchomić… Po ponownym resecie urządzenia wcześniejszą metodą Menu Start i wyszukiwarka znów zaczęły prawidłowo działać. Ale kiedy odpaliłem ponownie Edga… z automatu przestały odpowiadać. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Bardzo będę wdzięczny…
Pozdrawiam,
Dynio