Witam, sformatowałam komputer, zainstalowałam Windows 7 na partycji podstawowej, oprócz niej istnieją 2 partycje - druga podstawowa i 1GB partycja systemowa o nazwie lenovo_dos, niewidoczna z poziomu komputera, na której zajęte jest około połowy miejsca. Po uruchomieniu komputera pojawia się wybór między “Windows 7” a “Windows 7”, przy czym jeden z nich działa poprawie, natomiast po wybraniu drugiego pojawia się komunikat
“Uruchomienie systemu nie powiodło się. Przyczyną może być niedawna zmiana sprzętu lub oprogramowania.
…
stan: 0xc000000f”
Próba automatycznego naprawienie niestety się nie udaje.
Czy to oznacza, że mam zainstalowane 2 systemy i jeden z nich jest na systemowej, ukrytej partycji? Jeśli tak, czy jest sposób na jego naprawę, tak żeby móc usunąć ten nowozainstalowany i mieć na komputerze 1 system?
Przepraszam jeśli piszę chaotycznie i dziękuję za pomoc.
Na partycji o wielkości 1GB nie masz systemu Win7 to nie możliwe.
Piszesz sformatowałem komputer - pojęcie zbyt ogólne bo sformatowałeś co najwyżej jakieś partycje.
Ten wybór systemów jest czysto teoretyczny i ktoś mądrzejszy ode mnie w tej kwestii dokładniej określi gdzie jest ten menadżer który ci proponuje wybrać system którego po prostu nie ma. W tej chwili nie podpowiem jak to skasować.
A ta niewidoczna partycja to może partycja tzw. rozruchowa albo może odzyskiwania które są tworzone przez wszystkie nowe systemy Od Win 7 wzwyż - prawdopodobnie w menadżerze dysków ma nadaną jakąś nazwę