Problem z Windows Audio


(MokryRyszard) #1

Witam!
Problem taki jak w tytule, mianowicie nie da rady włączyć usługi windows audio. Sprawdzałem zależności wszystko włączone, wprowadzałem także do rejestru jakiś kod nie pamiętam, lecz też nic nie dało. Jakieś pomysły ?


(Astor44) #2

Dokładnie jaki to system Windows?


(MokryRyszard) #3

A tak zapomniałem. Win 7 64 bit


(Astor44) #4

W takich przypadkach (Win7/64) stosuję: https://www.dobreprogramy.pl/RefreshPC,Program,Windows,42048.html Program nie jest “lubiany” przez antywirusy, ale przywraca z powodzeniem standardowe ustawienia usług i nie tylko to.


(MokryRyszard) #5

Nic z tego, nie działa.


(JNJN) #6

To:


(MokryRyszard) #7

“Funkcja Ochrony Zasobów systemu Windows nie może wykonać żądanej operacji.”

Mimo wszystko, audio nadal nie działa.


(JNJN) #8

A tam, musi.

Wklej screen z tego komunikatu.

Z wiersza polecenia jako Administrator

i dajesz dwa razy komendę cd… i enter - zamkniesz dwa foldery

i zostanie sam wpis jak na C masz partycję systemową C:\ i wpisujesz sfc /scannow i leci. Po sfc spacja.


(MokryRyszard) #9

Za drugim razem coś wykryło i niby naprawiło, ale problem nadal występuje, jeśli chodzi o loga, gdy chcę go otworzyć wyskakuje odmowa dostępu.


(JNJN) #10

Restart i sprawdź.


(MokryRyszard) #11

Już restartowałem, dalej nic.


(JNJN) #12

No to dalej.


(MokryRyszard) #13

Wątpie, że to jakiś wirus, gdyż problem występuje po formacie komputera.


(Astor44) #14

No a sterowniki zainstalowane? Sprawdź w Menadżerze Urzadzeń.


(JNJN) #15

No to może jakaś instalka do kitu.

Wrzuć screen z menadżera urządzeń.

Plus screen smart dysku z najnowszej Aida 64, zakładka magazyn i smart.


(MokryRyszard) #16

Dobra panowie dziękuje za wszelką pomoc, wystarczyło zainstalować SP 1 ze strony Microsoftu. Temat do zamknięcia.