Problem z WinFastTV2000 XP Expert


(Kogut 96) #1

Witam,otóż mam problem z tą kartą tv na windows 7, w menedżerze urządzeń wykrywa normalnie to urządzenie ale po tym jak zainstalowałem aktualizacje dla tej karty z Windows Update w menedżerze urządzeń są 2 nieznane urządzenia na właśnie tego winfasta ;/ może mi ktoś powiedzieć ocb. ?


(XMan) #2

Sprawdzałeś sterowniki ze strony producenta :

http://leadtek.com.tw/eng/support/downl ... +XP+Expert

Widzę na Windows 7 32bit. oraz 64bit.


(Kogut 96) #3

Stery ściągałem z Windows Update,i właśnie po ich zainstalowaniu nie wykryło tym sterownikom WinFasta(mimo tego że jest w menedżerze) i zrobiło mi te dwie nieznane urządzenia


(system) #4

Niestety! W aktualizacjach Microsofta jest błąd. Nie należy ich w ogóle instalować!

W sytuacji, jaką masz, odinstaluj całkowicie WinFast PVR2 z Programy i funkcje oraz sterowniki z Menadżera Urządzeń, a także te pozycje Nieznane Urządzenie. Zainstaluj sterowniki i oprogramowanie PVR2 wyłącznie ze strony producenta karty: http://www.leadtek.com/eng/support/down ... +XP+Expert


(Kogut 96) #5

tego PVR 2 w ogóle mi nie zainstalowało, ale dobra zrobie tak jak mówicie.


(system) #6

Sprawdź Programy i Funkcje, czy aby na pewno?

-- Dodane 11.09.2011 (N) 15:20 --

Pamiętaj! Najpierw zainstaluj sterowniki, następnie PVR2.


(Kogut 96) #7

Nie ma tego programu,zainstalowałem sterowniki z strony producenta i to samo :confused: nieznane urządzenia


(system) #8

Poza sterownikami musisz pobrać z pozycji Applications oprogramowanie WinFast PVR2 i również je zainstalować. Inaczej TV nie będzie działała.


(Kogut 96) #9

I z tymi nieznanymi urządzeniami mogę oglądać TV??


(system) #10

Należy je odinstalować w Menadżerze Urządzeń i zrestartować komputer tak, aby te pozycje zniknęły z Menadżera. Niekiedy trzeba to robić kilkakrotnie przy wyłączonym samoczynnym instalowaniu sterowników przez system, który usiłuje ciągle instalować własne, niestety błędne, sterowniki.


(Kogut 96) #11

Pięknie, tera mam komunikaty o jakimś arccon i magcore ;/ że nie można znaleźć składników....


(Ryszard Adamek) #12

Witam. Musisz przeprowadzić całkowita deinstalację aplikacji. W trakcie będzie pytanie czy "all". Musisz to zaznaczyć. Sterowniki tak jak kolega pisał powyżej też. Potem restart i najpierw sterowniki takie jaki masz system. Masz płyte dołączoną do urządzenia? Najlepiej najpierw z płyty bo to co jest na stronie producenta to tylko aplikacja do TV. Na płycie jest aplikacja radiowa. Potem instalacja ze strony i tez trzeba zaznaczyć żeby zrobił "all" (usunie kodeki które sa z aplikacją dołączone a zainstaluje nowe. Miałem tę karte i tez sie motałem z instalacja. Pozdrzawiam


(Agatonster) #13

djkogut ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.