Problem z WinRarem

Witam, ostatnio zauważyłem, że spakowane pliki mogę tylko wypakowywać na dysku C, kiedy przeniosłem plik do jakiegoś folderu na dysku D, i próbowałem go wypakować pojawiał się błąd. Jak to naprawić, abym mógł wypakowywać wszystko gdzie tylko chcę?! Zdjęcie >>>>Bez%C2%A0tytu%C5%82u|690x388

Zainteresuj się pierwszym komunikatem: “odmowa dostępu”
1/ czy jest wystarczająca ilość wolnego miejsca na dysku D?
2/ czy format dysku to NTFS/extFAT
3/ czy masz pełne prawa do tego folderu (użytkownik z jakiego uruchamiasz dekompresję).

W D:\SPAKOWANE\ bez problemu możesz utworzyć folder ‘flan’?

1. Oczywiście, mam ponad 90GB jeszcze wolnego miejsca
  2. NTFS
  3. To znaczy, na komputerze mam tylko 1 konto, i raczej na nim jestem adminem

Na dysku C i na pulpicie w jakim kolwiek folderze, mogę bez problemu wypakować, ale na dysku D już wgl nie mogę rozpakowywać…

Sprawdź dysk. CrystalDiskInfo albo HDtune.

Chyba domyśliłem się, o co chodzi… Od pewnego czasu zauważyłem też, że większość rzeczy muszę wykonywać opcją Uruchom jako Administrator, np. na takim programie VirtualBox, kiedy zwyczajnie uruchamiałem go to nie mogłem utworzyć maszyn na innym dysku niż na dysku C, a kiedy uruchomiłem go jako administrator, to mogłem maszyny robić gdzie tylko chcę, może muszę coś pouruchamiać winrara jako administrator? Tylko jak to właśnie zrobić? I po drugie jak mogę ustawić aby wszystkie programy uruchamiane były jako administrator, bo czasami zdarza mi się zapomnieć kliknąć PPM i ,Uruchom jako administrator’’

Pytał cię przecież o to @bachus w pierwszym poście…
Nie uruchamiaj programów jako administrator, tylko nadaj prawa do zapisu i odczytu dla aktualnego użytkownika.

Jak to zrobić?

PPM / Właściwości / Zabezpieczenia / Edytuj / zaznacz swojego użytkownika i zaptasz okienko w kolumnie zezwól, wiersz pełna kontrola.

Dziękuję bardzo! Wszystko śmiga :slight_smile: temat do zamknięcia