Problem z wirtualną maszyną Oracle

Witam,
Mam problem dot. Oracle VMBox.
Mianowicie ostatnio kupiłem sobie Raspberry pi pico, żeby zgrywać dane na zegarek Timex Data Link 150, ponieważ znalazłem sposób na githubie użytkownika famiclone. Żeby ten adapter zrobiony z pico działał, potrzeba koniecznie windowsa 10 z postawioną wirtualną maszyną z windowsem 95,98,XP. Wybrałem XP, dlatego że najlepiej współgra z różnymi funkcjami maszyny. Ale to nie ważne, bo to, co jest ważne to to, że trzeba jakoś skonfigurować to pico w ustawieniach portów szeregowych w VM. W tej zakładce (ustawieniach) Są porty szeregowe: COM1, COM2, COM3 i COM4, a mój adapter z raspberry pico ma na końcu 12 (COM12). Nie wiem jak to skonfigurować tak, żeby windows XP jak i zarazem oprogramowanie do Zegarka myślało, że to jest oryginalny adapter timexa (Normalnie to oryginalny adapter bym kupił, ale ceny są kosmiczne i nie da się prawie go kupić). Czyli nawiasem mówiąc, potrzebuje instrukcji, jak skonfigurować w ustawieniach maszyny wirtualnej porty szeregowe. Mam nadzieję, że napisałem to ze składem, bo mi się spieszy :grin:

Pozdrawiam i liczę na w miarę szybką odpowiedź.

Igor

Jeśli nie można dodawać kolejnych portów to może spróbuj z: VMware Player