Problem z wirusami - Niebieski ekran. Rozłączanie z internetem. Białe tło przy nazwach w aplikacjach


(Metax88) #1

Witam, ma kilka wirusów na komputerze i nie mogę się ich pozbyć. Jeden z nich to ten niebieskim ekranem pojawił się już 2 razy. Inny wydaje mi się, że rozłącza mi internet, ponieważ mam modem z wifi i np. gdy na pc nie mam internetu to na smartfonie wszystko śmiga. nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. Mam antywirusa panda i używam często ccleanera, ale problem nie znika. Skanowałem też programem spyhunter i dużo mi wykrył, ale nie usunął. To samo pc tools wykrył, ale wszystkiego nie usunął.  Z góry dziękuje za pomoc.

 

 

  1. http://wklejto.pl/183418

  2. http://wklejto.pl/183423

  3. Zdjęcie. Tam gdzie Opcje, Plik itp. jest białe tło

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=20athld&s=5#.Upjr-CfllGR


(Agatonster) #2

 

damrade

Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku EDYTUJ, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(falcon89) #3

Wstaw logi OTL i Extras http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narzędzi-nieingerencyjnych/?p=2608679


(Metax88) #4

Tak może być?


(Acorus) #5

Odinstaluj Bundled software uninstaller,SweetPacks Updater.Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner z funkcji Skan(Szukaj) a następnie Clean(usuń)

Pokaż nowy OTL.txt na prawidłowych ustawieniach http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narzędzi-nieingerencyjnych/


(Metax88) #6

 Dodaję logi i bardzo dziękuję za pomoc. Jeśli masz jakiś problem, chętnie pomogę. Lub może czegoś potrzebujesz to postaram się pomóc.

 

  1. http://wklejto.pl/183496

(Acorus) #7

Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys -- (esgiguard)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\run: Audio Device = C:\Documents and Settings\Waldi\Dane aplikacji\svchost.exe (Microsoft Corporation)
O20 - AppInit_DLLs: (c:\progra~1\optimi~1\optpro~1.dll) -  File not found
[2013-11-29 15:43:30 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\AdwCleaner
[2013-11-28 01:32:07 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\Enigma Software Group

[2013-11-27 17:24:27 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\Waldi\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mobogenie
[2013-11-27 17:21:15 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\Mobogenie
[2013-05-04 13:17:22 | 000,029,184 | -H-- | C] (Microsoft Corporation) -- C:\Documents and Settings\Waldi\Dane aplikacji\svchost.exe
[2013-11-29 15:48:50 | 000,000,260 | ---- | M] () -- C:\WINDOWS\tasks\WGASetup.job
[2013-06-13 16:56:34 | 000,256,000 | ---- | C] () -- C:\WINDOWS\PEV.exe
[2013-06-13 16:56:34 | 000,208,896 | ---- | C] () -- C:\WINDOWS\MBR.exe
[2013-06-13 16:56:34 | 000,098,816 | ---- | C] () -- C:\WINDOWS\sed.exe
[2013-06-13 16:56:34 | 000,080,412 | ---- | C] () -- C:\WINDOWS\grep.exe
[2013-06-13 16:56:34 | 000,068,096 | ---- | C] () -- C:\WINDOWS\zip.exe

:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt.

Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/


(Metax88) #8

Przeskanowałem. Wykryło mi około 30 infekcji w tym kilka trojanów. Usunąłem wszystko, ale białe tło jest nadal. Wygląda jak jakiś błąd. Przed skanowaniem kolejny raz mi się rozłączył komputer z internetem, a wifi działało. Jest to nowy modem, który mam 3 tyg, wcześniej nigdy nie miałem takich problemów, jak restartowałem sam modem to nie pomagało, jedynie restart komputera. Zobaczymy teraz po skanowaniu.