Problem z wirusem win32.exe i nietylko


(Paulmaster) #1
  1. Laptop zaczął wolno chodzić po zrzucie plików z pendrive'a. Okazało się przypadkiem, że to wirus win32.exe kiedy u koleżanki po włożeniu pendrive'a antywir go wykrył. Niestety nie mam teraz kontaktu z tą koleżanką i nie wiem jakiego antywirusa używa... Komputer był skanowany nodem32 i avastem i żaden z tych programów nie wykrył tego wirusa. Pendrive'a sformatowałem.

  2. Ponadto coś niedobrego stało się z mozillą. Po około minucie (czasem kilku sekundach) wyskakuje "brak odpowiedzi" i się wyłącza. Odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz ale jest to samo.

  3. Niesamowicie zżera mi coś RAM. System wcześniej normalnie chodził przy około 600mb teraz 850-900. Komputer też się zawiesza często. Może to być spowodowane problemem nr1...

Tak jak w regulaminie jest napisane, odpaliłem combofix. Jego logi:

http://wklejto.pl/56614

Jeszcze log z OTL:

http://wklejto.pl/56616

Jeśli coś nie tak napisałem albo nie wszystko to zwróćcie mi uwagę, jestem tu nowy...


(deFco247) #2

Podaj mi gdzie to wyczytałeś. Combofixa używamy tylko za zgodą osoby doświadczonej w sprawie usuwania infekcji.

Logi źle wklejone - co uniemożliwia ich analizę.

Nie wklejasz loga poprzez Przeglądaj... , tylko ręcznie kopiujesz jego zawartość w pole do wklejania tekstu.


(Paulmaster) #3

przepraszam nie to miałem na myśli... chodziło mi tylko o logi, combofixa użyłem na własną odpowiedzialność.

poprawiony na Twoją prośbę log z OTL:

http://wklejto.pl/56657

jeszcze raz proszę o pomoc


(deFco247) #4

Wklej też drugi raz log z Combofixa, gdyż informacje z jego loga są jednak potrzebne.


(Paulmaster) #5

log z Combofixa:

http://wklejto.pl/56663


(deFco247) #6

Widać tutaj jedynie pozostałości po reklamiarzu DoubleD znanym bardziej jako Gameztar Toolbar.

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania oraz nowy log robiony opcją Run Scan.


(Paulmaster) #7

nie wiem czym to jest spowodowane ale po wciśnięciu Run fix po kilkunastu sekundach OTL się zawiesił... poczekać aż się odwiesi, czy coś innego wykonać? czekam tak już ponad godzinę.


(Gutek) #8

Pokaż nowy log z OTL


(Paulmaster) #9

zawieszonego wyłączyłem żeby odpalić jeszcze raz na nowego loga i nie chce się uruchomić...


(deFco247) #10

Zastosuj OTC i pobierz OTL-a na nowo.


(Paulmaster) #11

log z OTL:

http://wklejto.pl/56687

i pytanie przy okazji: czym to może być spowodowane, że wyskoczyło "brak odpowiedzi" podczas Run fix-u? OTL się zwiesił? trwało to około godziny i się już nie odwiesił...

-- Dodane 06.02.2010 (So) 20:07 --

czy sprawdzi ktoś tego loga? Bardzo proszę