Problem z wlaczeniem komputera - Czarny ekran


(Rep0m4n25) #1

Witam. Otóż wczoraj wystapił mały problem z moim PC. Mianowicie po włączeniu, diody,wiatraki itp działaja lecz BIOS sie nie pokazuje i "miga" mi dioda od monitora

Mój sprzęt :

Płyta Glowna : Nie pamiętam nazwy lecz jest to najprawdopodobniej Asus

Procesor : Intel Pentium II D 2x2,81 Ghz

Karta Graficzna : Ati Radeon HD 4650

Zasilacz : WhiteEnegry 400w

System operacyjny : WIndows VIsta x86

Komputer próbowałem właczac na innym zasilaczu , Wyjmujac i wkładajac "podzespoly", a także wkładałem procesor do innej płyty i wszystko było ok

Aktualna płyta nie "wydaje żadnego dzwięku" wiec myśle ze wszystko jetst ok. Wystarczy tu "zresetowanie biosu" czy musze iść w innym kierunku.

Odrazu mówie że się zabardzo nie znam ale podstawowe rzeczy typu wymienianie procesora potrafie

Z gory dzięki za pomoc

Jeęeli nie ten dział to proszę o przeniesienie


(Adrianixy16) #2

Wymień ten zasilacz bo to zasilacz z czarnej listy!

Podaj dokładną nazwe płyty głównej .


(Rep0m4n25) #3

Owy zasilacz mam już trochę i nie miaęem z nim żadnych problemów ; ]

Pełna nazwa ( udało mi sie znależć ) : ASUS P5K-VM iG33


(falcon89) #4

Ta płyta ma zintegrowaną kartę graficzną (spróbuj na niej uruchomić komputer).

-- Dodane 16.01.2013 (Śr) 18:48 --

To niezbyt dobrze (po włączeniu komputera powinien być sygnał).


(Rep0m4n25) #5

Przy starcie "dzwięk wydaje" Lecz żadnych "innych dzwiekow" nie wydaje ( Moj znajomy miał taka sama płyte. Po uszkodzeniu "piszczała" )


(falcon89) #6

Ta płyta ma zintegrowaną kartę graficzną (spróbuj na niej uruchomić komputer).


(Rep0m4n25) #7

falcon89 , Niestety.... Użycie karty, która posiada ta płyta głowna, nic nie dało.


(Agatonster) #8

Rep0M4n25 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu dokonania zaleconej korekty proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy swoich postach.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(Adrianixy16) #9

Obstawiam że mogła paść płyta główna .


(Ja$) #10

Kolego, a czy monitor sprawdziłeś?

Objaw taki może dawać uszkodzony monitor (np. LCD) - wyschnięty/e kondensator/y w torze zasilania.