Problem z włączeniem komputera

Witam
Dziś odlaczylem kartę graficzną w systemie i nie mogę włączyć komputera. Pokazuje mi brak wejścia wideo/przechodzę w tryb uśpienia
Jak to naprawić?

To skoro odłączyłeś kartę graficzną to jak ma komputer działać i wyświetlać obraz?

Pomógł byś mi to naprawić

Kolega Ci powiedział: podłącz kartę.
Komputer nie wystartuje bez wyjścia grafiki.
Jeżeli nie masz zintegrowanej, to musi być zewnętrzna.
Jeżeli masz integrę, to podepnij monitor do płyty i ewentualnie zresetuj BIOS (jak nie wykryje).

Chodzi o to że kartę mam podłączaną w komputerze ale nie w systemie
Nie mogę nic zrobić bo mam czarny ekran

Jaka to karta? Może potrzebuje zewnętrzne zasilanie. Podłączyłeś ją poprawnie na pewno?

To jest fizycznie niemożliwe.
Jeżeli usunąłeś kartę graficzna w systemie operacyjnym (menadżer urządzeń usuń/ odinstaluj sterowniki), to przy kolejnym uruchomieniu powinien on ją wykryć i wykorzystać sterownik standardowy. Tzn. Windows i każda karta potrafią za jego pomoca sie komunikowac doc zasu wgrania poprawnego.

… a może z drugiej strony?
Dlaczego odinstalowywałeś kartę w systemie?
Czy przypadkiem nie miałeś “zakłóceń obrazu, kolorowych pasków” i myślałeś, że to coś poprawi?

No właśnie miałem problemy z obrazem w grach było takie migotanie ekranu

No to teoretycznie problemem może być karta, nie sterownik. :wink:

Powiedz jeszcze jaki to model i zacznij myśleć, czy znasz kogoś kto kartę Ci by na godzinkę pożyczył lub kogoś nie idącego na wybory, tak żebyś ze swoja wpadł do niego na test. :wink:

To teraz zobacz jakie znaczenie ma pisanie na forum szczegółów i ze zrozumieniem. Twój pierwszy post świadczy o tobie. Na innym forum ten temat byłby w koszu za takie bezsensowne pisanie, ale Pudelek to Pudelek.