Witam
Dziś odlaczylem kartę graficzną w systemie i nie mogę włączyć komputera. Pokazuje mi brak wejścia wideo/przechodzę w tryb uśpienia
Jak to naprawić?
To skoro odłączyłeś kartę graficzną to jak ma komputer działać i wyświetlać obraz?
Pomógł byś mi to naprawić
Kolega Ci powiedział: podłącz kartę.
Komputer nie wystartuje bez wyjścia grafiki.
Jeżeli nie masz zintegrowanej, to musi być zewnętrzna.
Jeżeli masz integrę, to podepnij monitor do płyty i ewentualnie zresetuj BIOS (jak nie wykryje).
Chodzi o to że kartę mam podłączaną w komputerze ale nie w systemie
Nie mogę nic zrobić bo mam czarny ekran
Jaka to karta? Może potrzebuje zewnętrzne zasilanie. Podłączyłeś ją poprawnie na pewno?
To jest fizycznie niemożliwe.
Jeżeli usunąłeś kartę graficzna w systemie operacyjnym (menadżer urządzeń usuń/ odinstaluj sterowniki), to przy kolejnym uruchomieniu powinien on ją wykryć i wykorzystać sterownik standardowy. Tzn. Windows i każda karta potrafią za jego pomoca sie komunikowac doc zasu wgrania poprawnego.
… a może z drugiej strony?
Dlaczego odinstalowywałeś kartę w systemie?
Czy przypadkiem nie miałeś “zakłóceń obrazu, kolorowych pasków” i myślałeś, że to coś poprawi?
No właśnie miałem problemy z obrazem w grach było takie migotanie ekranu
No to teoretycznie problemem może być karta, nie sterownik.
Powiedz jeszcze jaki to model i zacznij myśleć, czy znasz kogoś kto kartę Ci by na godzinkę pożyczył lub kogoś nie idącego na wybory, tak żebyś ze swoja wpadł do niego na test.
To teraz zobacz jakie znaczenie ma pisanie na forum szczegółów i ze zrozumieniem. Twój pierwszy post świadczy o tobie. Na innym forum ten temat byłby w koszu za takie bezsensowne pisanie, ale Pudelek to Pudelek.