Problem z właczeniem Settlers 2 NG


(Immhunter) #1

no mam taką nieciekawą prawe że nie udaje mi się właczć gry:

Settlers 2 10th Anniversary alias Settlers II: Next Generation

sytuacja jest taka że jak właczam gre, w lewym górnym rogu pojawia się małe okienko (tylko ramka) na pasku gdzie jest start pojawia się zakładka gry i nagle obie rzeczy znikają

nie wyskakuje zaden bład ani nic tylko się wyłacza

nawet nie da się właczyć map editora do tej gry ale tu przynajmenij windows wykrywa bład i próbuje info o nim wysłać do microsoftu...

jeśli chodzi o komp to mam laptopa Acer TravelMate 4222 ze zintegrowaną grafiką:

Mobile Intel® 945GM Express Chipset

do któej mam przydzielone 224mb pamięci współdzielonej

całkowita w kompie to 1gb

Windows XP HE SP2

nie mam już pomysłów co zrobić bo próbowałem już przeinstalowywać kilka wersji sterowników intela do tej karty i zawsze tak samo (oczywiście mam DirectX 9.0c jak by ktoś się pytał)

tu raczej napewno nie chodzi o to że karta jest za słaba bo gry takie jak:

CivCity Rome

Rise Of Legends chodzą bez problemów a one mają większe wymagania

gra ta działa na kompie stacjnarnym atlon 2ghz 256mb karta Geforce FX 5700LE 128mb

oraz na laptopie della z 512mb i kartą ATi Mobility X1300 128mb

Ma ktoś może jakiś pomysł dlaczego to nie działa? prosze o jakąkolwiek pomoc i sensowne pomysły ;]

z góry dziękuje


(system) #2

tak sie zapytam orginał ? :smiley: :smiley:


(Immhunter) #3

dla każdego chętnego:

http://www.thesettlers.com/uk/home.php

to można zlaeść linki dla ogólnie dostępnego dema...