Problem z wrzuceniem strony do sieci

Witam,

mój problem nie tyczy się samego wrzucania plików na serwer, lecz tego, że kiedy to zrobiłem, to strona ciągle “jest w budowie”. Co to ma znaczyć, pliki wrzuciłem total commander’em na utworzoną wcześniej stronę na freens.pl.

Czy potrzeba jakiegoś czasu, żeby zupload’owane przeze mnie pliki, zaczęły działać? Wszystko zrobiłem, poprawnie, pliki wrzucone do katalogu public html, a główna strona nazwana index.html, cała strona jest we flash’u.

O co to może chodzić? Z góry thx

strona powinna od razu działać. Sprawdź czy nie zrobiłeś literówki w nazwie pliku index.html, wyczyść cache przeglądarki uruchom ją ponownie i powinno działać :slight_smile:

A jakiej przeglądarki używasz? Może po prostu “odśwież”. Jeżeli nie, może jeszcze nie zaksięgowali Twojej wpłaty i nie działa. W razie problemów, napisz do nich, jeżeli to dobra firma, powinna Ci szybko odpisać (mamy jeszcze dzień roboczy).

Oprócz literówek, sprawdź wielkość liter zarówno nazw plików jak i rozszerzeń (porównaj wielkość znaków w nazwach plików na dysku twardym i na serwerze) - czasem wielkość literek zmienia się przy kopiowaniu z dysku na serwer i powoduje to problemy.

albo zamiast index.html daj index.htm

Isen , to raczej nic nie zmieni. Przyszło mi do głowy, że jeżeli był by błąd z index, to wyświetliłaby się tak prymitywna stronka, na której miałbyś pliki wrzucone na serwer. Więc odpada problem związany z literówką, z błędnym rozszerzeniem.

Dzięki za odzew :slight_smile:

Żadnych literówek nie ma, sprawdziłem 10 razy, za to może być inna przyczyna. wrzuciłem tam trzy pliki o tych nazwach:

index.html

index.html_html_code

index

z czego dwa ostatnie to htm, a pierwszy ma rozszerzenie swf, czyli od programu, w którym pracowałem.

Może przyczyną jest za dużo index’ów?

z góry thx

Raczej nie. Czyta się tylko index.htm, index.html, index.php itp., index z dopiskiem to nie index już. Mógłbyś podać adres tej strony?

www.youryantra.freens.pl

Wykasowałem ten plik swf ale to nic nie dało, ciągle “jest w budowie”…Mam nadzieję, że da się coś z tym zrobić.

Z góry thx

dziwne bo jak sie nawet dopisze index.htm (lub html) to też piszę że w budowie ;/

(http://www.youryantra.freens.pl/index.htm)

Ja to zrobiłem tak:

Zrobiłem stronę we alligator flash designer’rze, przerzuciłem ją do pliku html (plik>>Export Web Page>>i zaznaczyłem Blank HTML page with flash(Web))

i wyskoczyło Alligator has exported the following files index.swf index_html_code_htm Upload all files to your web server"

No to zuploadował’em i nic, może to pomoże w dojściu do rozwiązania ; /

Napisz do nich opisując sytuacje, bo takie strzelanie możliwych ewentualności nic nie da, a oni powinni profesjonalnie odpisać co jest nie tak.

Ej, teraz jest taki problem, przemianowałem te dwa pliki na index, i już odpala się strona, ale nie ma animacji, po prostu puste miejsce, w którym powinna być ta strona, o co teraz chodzi??

edit: Już sobie poradziłem, wystarczyło plik html nazwać index, a plik swf nazwać inaczej, dzięki wszystkim za pomoc, i zapraszam na stronę, choć nie o mnie ^.^