Problem z wstawieniem obrazka podlinkowanego

Witam mam taki problem otóż chcę na gadu-gadu oraz skype wstawić swoją fotkę w profilu ale tak aby można było w nią kliknąć i otworzy się dana stronka która była podlinkowana pod zdjęcie.Udało mi się dzięki programowi Fast Dial w przeglądarce Firefox działa bezproblemowo gdy kliknę w zdjęcie odrazu się stronka otwiera.Tylko jak teraz przenieść taką fotkę aby dalej to działało do komunikatorów takich jak skype właśnie i gadu-gadu.Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Te programy chyba nie udostępniają takiej funkcjonalności. Awatar jest odnośnikiem do strony profilu i tyle.

Czyli jak dobrze rozumiem to oto mi chyba chodzi ja nie chcę aby tam gdzie jest zdjęcie był pokazywany fragment filmu tylko właśnie taka fotka gdy się w nią kliknie wówczas otworzy się stronka oto mi chodzi.A wygląda to mniej więcej tak jak na załączonej fotce.Po kliknięciu w nią dopiero otwiera się stronka.Tak miałoby to wyglądać mniej więcej http://img294.imageshack.us/img294/668/snap1aw.jpg

Nie takich rzeczy nie da się zrobić, możesz co najwyżej w profilu wstawić adres strony, lub dodać sobie filmik w dailymotion np.

Jeszcze raz. BLADE2042, napiszę, jak ja zrozumiałem to, co napisałeś i co chcesz uzyskać.

Masz w swoim profilu komunikatora (czy to GG, czy Skype), podgląd swojego awatara (podobnie, jak na tym forum wyświetla się obrazek jakiegoś aktora(?) przy Twoich postach). Chcesz, aby po kliknięciu w ten obrazek otworzyła się wybrana przez Ciebie strona internetowa.

Otóż takie coś nie jest możliwe. Po kliknięciu na Twój awatar na tym forum otworzy się strona z Twoim profilem. Nie masz możliwości przypisania do tego własnej/wybranej przez siebie strony internetowej.

Tak samo jest z komunikatorami, których używasz. Po kliknięciu na awatar w GG otworzy się strona Twojego profilu w serwisie MojaGeneracja.pl. Nie ma możliwości zmiany/przypisania innej. Możesz co najwyżej ustawić adres strony w opisie.

P.S. Najśmieszniejsze w Twoim problemie jest to, że nie ma nic wspólnego z webmasteringiem :-D. Zalecałbym przenosiny do innego działu :wink:.

Witam ok dzięki za konkretne informacje przynajmniej wiem na czym stoję.