Problem z wtyczką Shockwave w Chrome.Strony się nie ładują

Witam wszystkich serdecznie :slight_smile: Od paru dni mam problem z otwieraniem niektórych stron w przeglądarce Google Chrome.

Wchodziłem np. na główną stronę Dobrych Programów i choć strona częściowo się wyświetlała, to ciągle się wczytywała i nie mogłem przejść do forum. Firefox (choć tu pojawia się inny problem,ale o tym potem) i IE dobrze wczytywały te strony. Przejrzałem internet szukając rozwiązania problemu i zastosowałem następujące kroki:

• przez Shift+Ctrl+Del wyczyściłem pamięć podręczną, pliki cookie oraz inne dane witryn i wtyczek, dane udostępnianych aplikacji

• wyłączyłem w chrome://plugins wtyczkę Shockwave Flash oznaczoną w końcówce pepflashplayer.dll.

Po tych czynnościach część stron zaczęłą się wczytywać jak np. dobreprogramy.pl, ale inne dalej nie. Dotyczy to między innymi Onetu, poczty w Yahoo i Interii. Pojawia się komunikat, że albo wtyczka Shockwave Flash nie odpowiada, albo pojawia się tzw. kurza twarz :frowning:

Próbowałem dalej sam rozwiązać problem i uruchomiłem program Secunia, by sprawdzić aktualność programów.

Po skanie pokazało mi, że do aktualizacji są:

• Adobe Flash Player (ActiveX)

• Adobe Flash Player (NPAPI)

• Adobe Shockwave Player

Dotychczas Secunia uaktualniała dany program, albo trzeba było kliknąć na (gdy samemu powinno się zaktualizować).

Przy programach Adobe nie ma , tylko gdy najadę myszką na nie, to cały czas jest to niebieskie kółeczko wczytywania.

Wobec tego ściągnąłem program Mc Rip, który służy do aktualizowania Adobe i Javy. (kiedyś mi pomógł zaktualizować Shockwave Playera). Teraz nic nie pomógł.

Na koniec wrócę do Firefoxa. Gdy próbowałem dokończyć rejestracji z tej przeglądarki w Dobrych programach (to samo jest w poczcie yahoo i interii)pojawił się komunikat:

http://vpx.pl/i/2012/10/25/tl3pn.jpg

Nie chciałbym juz mieszać, ale czy to też ma związek Adobe?

Bardzo proszę o pomoc kogoś znającego się na sprawie. Szczególnie zależy mi na normalnym działaniu Google Chrome ![-o<

roberator ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

zrób tak:

odinstaluj przeglądarki firefox i chrome oraz flash’a tym programem Revo Uninstaller.

zainstaluj przeglądarkę ff lub chrome, wejdź na http://get.adobe.com/pl/flashplayer/ i ściągnij flash, jak będziesz go instalował wyłącz przeglądarkę i odczekaj 15 sek. :slight_smile:

Czy nie ma innej metody “wyleczenia” przeglądarki Chrome?

Teraz nawet po wyłączeniu tej wtyczki w plugins nie ładuje mi się głowna strona Dobrych programów. Chwile chodziło…