Problem z wuauclt.exe! :)

Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc, bo sam już wymiękam :frowning: . Nie mogę pozbyć sie procesu wuauclt.exe, który uruchamia sie przy starcie systemu i blokuje mi net. Ma wyłączone aktualizacje, próbowałem z poziomu “services” skad nawet wywalilem cale win update. Nie moge ręcznie usunąć tego pliku z system32 bo za chwlę wraca na miejsce. Wkejam dwa loi zrobione po starcie systemu 1 zanim wuau sie pojawi a drugi jak juz sie właczy. Z góry dziekuję. Pozdrawiam.

log po uruchomieniu wuauclt.exe

skleroza nie boli

USUWANIE PLIKÓW Z “Temp” i “Temporary Internet Files”

Przeczyść i zobacz czy dalej się włącza. W services na wyłączony aktualizacje, zobacz w autostarcie.

walecboard

Przeczytaj tematy przyklejone w tym dziale i popraw posta.JNJN

Usuń wpisy HJT.

Tylko, że w zlinkowanym temacie jest mowa o katalogach (w przypadku nowszych systemów Windows - 2000/XP/2003):

Zaś w logu widać:

Dlatego komenda powinna być taka:

Komendę wydaj najlepiej będąc w trybie awaryjnym ponieważ w trybie normalnym proces z TEMP’a jest uruchomiony. Lub zamiast ręcznego czyszczenia użyj progrmu ATF Cleaner.

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable (wszystkie znaczki maja być na zielono, jeżeli któryś z nich będzie na żółto to go zostaw). Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

Wielkie dzieki za pomoc, zaraz pokombinuje i zobaczymy czy sie uda

Zastosuj się do tego Tematu i zmień tytuł tematu na konkretny inaczej KOSZ

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE - popraw

Pozdrawiam Gutek2222

Witam to znów ja. MArudze ale mam nadzieję że mi wybaczycie. Próbowałem wg. ww porad i nic :frowning: . W trybie awaryjnym po wpisaniu polecenia

wyskakuje komunikat ze porces jest używany przez inny proces.

Ja juz zgłupiałem, ale chce jeszcze troche powalczyć.

Złączono Posta : 15.02.2007 (Czw) 21:36

A zapomniałem ATF-cleaner tez nic nie pomógł plik dalej siedzi w TEMP po każdym uruchomieniu systemu.

Daj nowe logi z Silenta + HJT

WWitam ponownie sorki ze z takim opóznieniem, ale niestety praca :-x wklejam 2 logi z SL z działajacym procesem wuauclt i z HJT po zamknięciu ww procesu

Dzieki jeszcze raz. Acha a może wiecie skąd sie można nauczyć czytać logi, chetnie bym to poznał żeby nie marudzić w przyszłości. Pozdrawiam

Już jest Ok.

Cóż, aby sprawdzać logi trzeba znać system i różne programy działające w nim (procesy, aplikacje etc.). Przejrzyj te tematy:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=57273

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=59478

Dzieki bardzo:D pozdrawiam