Problem z wyczytywaniem stron internetowych :(


(Dygasek97) #1

Witam,

Mam problem z wyczytywaniem stron internetowych ,a mianowicie jest tak , że otwarcie strony trwa nawet do około 1:30 , tragedia. Wiem też , iż jest wiele takich tematów w internecie ale żaden z podanych sposobów nie chce u mnie działać . Używałem już CCleaner`a , Eusing Free Registry Cleaner , zmieniałem DNS i nic . Czyściłem jeszcze jakimś antywirusem znaleziono jednego wirusa usunąłem i dalej muli strony , ale tylko strony bo pobieranie idzie dobrze . Testowałem na innym komputerze i tam strony elegancko się otwierały , a i jeszcze jedno czasami bywa tak że zrywa mi połączenie czego wcześniej nie zauważyłem . Dodam jeszcze żebyście precyzyjniej mogli wyszukać problemu , to przeinstalowywałem system i formatowałem wszystkie patryce ale nadal problem występuje , mam takie coś od jakiś 4 dni . Mój net to 6 Mb/s . Sprawdzałem też inne przeglądarki .

Z góry dziękuję

Przemek


(eddie71) #2

Czy jest to internet radiowy czy gsm,jaka sieć?

Czy sprawdzałeś speedtest.pl ?

Jaki wynik:1.Ping 2.Download


(Dygasek97) #3

posiadam internet radiowy pingi różnie zależy od testu od 35 nawet do 60 . Download 5.23 upload 0.25 Mbps


(eddie71) #4

Możesz się dowiedzieć u dostawcy internetu jaki jest problem niestabilności,albo antenę precyzyjniej ustawić.

Nie zmam co może być przyczyną problemu.

U mnie jest w testach ping 50-90 i download 4Mb/s (GSM-Play) i strony wczytują się dość szybko.Czasami zdarza się,że muszę ponowić uruchomienie strony.Antenę mam w modemie USB i zastanawiam się nad podłączeniem zewnętrznej.


(Dygasek97) #5

Tylko że jak laptopa podłącze to jest git tam elegancko śmiga :confused: