Problem z wydajnością komputera


(Kickic17) #1

Witam, jestem nowy na tym forum.. jeśli źle trafiłem z tematem proszę o przeniesienie. a wiec do rzeczy.

 

Około 4 miesiecy temu przeinstalowałem system z powodu ze był ona zaśmiecony , od tamtego czasu spadła wydajność komputera. Patametry to :

-Procesor Intel celeron 3,2Ghz

-Karta graficzna geforce 210    512mb

-Zasilacz tak zwany no name… take me 400w ( niby no name ale działa 5 lat i nic się z nim nie dzieje)

-Płyta główna gigabyte ( nie pamiętam modelu jak trzeba będzie to podam)

-System Windows 7 ultimate 32 bity

-Ram 2gb

 

Problem polega na tym ze dawniej gry może nie chodziły super.. ale dało się grać teraz gry takie jak Minecraft , LFS maja ogromne spadki fps minecraft przy renderowaniu świata tak się tnie ze włączenie menu jest niemal cudem. Wielki problem mam także przy Flash playerze , filmiki online zacinają się , ucina głos. Procesor praktycznie cały czas chodzi na 100% . Komputer był czyszczony, przeinstalowywany system, nawet wymieniłem paste termoprzewodząca pod procesorem i nadal nic , Skanowany Nodem32 , spybot , Malwarebytes Anti-Malware i nic nie wykryło. W procesach nie ma niczego takiego co mogło by wskazywać na prace w tle. Da rady cos z tym zrobić aby móc normlanie słuchać muzyki na yt + mieć do tego skype i przeglądać Internet ? ( dawniej to była norma)

Pozdrawiam.


(jakubgross) #2

OTL - Raport obowiązkowy:


(JNJN) #3

I screen ze smart dysku z HD Tune, opcja health.

 

Screen z HWMonitor.

 

Karta grafiki biurowa.

 

Zasilacz do wymiany.


(Kickic17) #4

HWM - http://vlep.pl/s9rgm3.jpg

Hd tune - http://vlep.pl/ubs2xn.jpg

 

OTL sie jeszcze robi.

 

Prosze nie pisac co jest do wymiany , bo i tak tego nie wymienie , dawniej chodziło, teraz nie , Chce to naprawic. dziękuje


(JNJN) #5

Temperatury, to chyba luz, ale wyglądają OK.

 

Dysk powoli ma problem z powierzchnią,  parametr 05 i C4 i może dlatego być problem z pracą kompa?

 

Ale ma ponad 28 tyś. godzin pracy, super dysk?


(Kickic17) #6

Extras- http://www.wklej.org/id/1314221/

Otl - http://www.wklej.org/id/1314224/


(Atronics) #7

odinstaluj tego 

Spybot - Search & Destroy 


(Kickic17) #8

Odinstalowany


(Kickic17) #9

Rozumeim ze brak odpowiedzi to brak rozwiazan ;x


(Mistrzkun) #10

Pobierz AdwCleaner i uruchom.


(Kickic17) #11

Robiłem tym i nic nie pomogło

Rozwiązałem problem , zmieniłem, procesor na Intel Core 2 duo e8400 i wszystko smiga , do zamkniecia :wink: