Witam, w CS:GO chciałem zmienić rozdziałkę na 4:3 mam kartę graficzną pod procesor AMD. Tam gdy zmienia sie na 4:3, po bokach pojawiają sie paski w tym celu trzeba włączyć skalowanie GPU aby obraz byl dopasowany do monitora. Grałem na tym kilka meczy po wyłączeniu i włączeniu po jakimś czasie gry FPSy spadają drastycznie do 20 klatek. Po wyłączeniu GPU wszystko jest dobrze. Można to jakoś naprawić fajnie byłoby grać na takiej rozdziałce.
Nie wiem co ty kombinujesz, ale ja bym grał na natywnej rozdzielczości twojego monitora - bez żadnego skalowania, bo to tylko dodatkowa operacja, którą komputer musi wykonywać podczas grania.
PRO gamerzy i ci co chcą odnosić sukcesy w grze zwykle grają w 4:3. Widok w kwadracie jest łatwiejszy do ogarnięcia niż panoramiczny. Zwłaszcza kiedy musisz równocześnie obserwować sytuację na mapie i to co się dzieje w samej grze. Wtedy kwadrat jest niezastąpiony.
Ano… Ja Pro-gamerem nie jestem, więc skąd miałem wiedzieć.
4:3 w kwadracie nie daje takiego dobrego efektu gdy masz skalowanie ta rozdziałka się rozciąga i przeciwników łatwiej trafiać dlatego wolałbym mieć włączone skalowanie GPU
Jaka karta?
Skalowanie nie ma wpływu na liczbę klatek, być może wynika to jakiegoś problemu ze sterownikami lub przegrzewania się karty.
To proponuje jeszcze monitor ultrapanoramiczny do kompletu, wtedy każdy przeciwnik będzie niczym Arnold Boczek z pewnego serialu.
Karta to MSI RX570
A spróbuj wyłączyć w Win10 tryb gry
Sterowniki aktualne?
Jeżeli nie to sugeruję aktualizację.
Tak wiem właśnie aktualizuję. Bo też wydaje mi soę, że to może być przyczyną
Napewno spróbuję