Problem z wydajnością w grach

Witam, mam problem z wydajnością w grach, a mianowicie gdy gram w Battlefield 1 na ustawieniach wysokich czy średnich (1080p) i są ścinki, a oglądając filmy na YT można wnioskować, że nie powinno być problemów. Dodam, że gra cały czas się pobiera (na origin można grać od 22% pobrania całości) Podobnie dzieje się w Wiedźminie 3, gram na wysokich i wszędzie jest ok, a w Novigradzie i Oxenfurcie jest gorzej.
Specyfikacja:
I5 2400
GTX 1050
8 GB RAM DDR3 1333mhz.

Napisz mi jeszcze, że ten GTX 1050 to wersja z 2GB.

Na moje wychodzi, że Twoja konfiguracja jest za słaba na te tytuły w ustawieniach wysokich. Zmień może na średnie (w przypadku “Wiedźmina 3 - Dziki gon” różnica jest prawie niezauważalna).

Czekaj, grasz na dociągającej się grze i zastanawiasz się dlaczego masz ścinki? Ten szybszy dostęp to tylko bajer i ja nie mogłem nawet grać w takiego The Crew, bo tego nie dało się nazwać komfortowym graniem. Dociągnij resztę i poczekaj. Wiedźmin 3 to wymagająca gra, a rynek Novigradu mocno kopie procesor w tyłek. I5 2400 jest dobrym procesorem, ale dzisiaj to już raczej demonem nie jest. Inną rzeczą jest GTX 1050, który do najwydajniejszych nie należy i wymaga on cięć detali.
Jeżeli masz Ram tylko w jednej kości to dokup drugą, identyczną (najlepiej ten sam producent i model) do DualChannel, co też da trochę wydajności.

Witam, dzięki za zainteresowanie. Ram jest w dual chanel, a GTX to wersja 2 gb. Zostało mi do ściągnięcia kilka procent, wiec zobaczymy jak będzie.

Słaba karta graficzna, słaby Ram, na dodatek gra w trakcie pobierania i jeszcze się dziwisz że gra się tnie na wysokich ustawieniach ??? :grinning:

Tylko według filmów na YT powinno chodzić bez problemu, ba nawet na slabszej hd 7870 chodzi na wysokich (film Liptona)

Gta v chodzi na wysokich z domieszką bardzo wysokich w full hd

Ok, gra pobrała się do końca i jest trochę lepiej, ale sprawdziłem teraz w programie cpu-z zakładkę memory i dam wam screen’a. Wszystko jest ok?