Witam, mam problem z wydajnością w grach, a mianowicie gdy gram w Battlefield 1 na ustawieniach wysokich czy średnich (1080p) i są ścinki, a oglądając filmy na YT można wnioskować, że nie powinno być problemów. Dodam, że gra cały czas się pobiera (na origin można grać od 22% pobrania całości) Podobnie dzieje się w Wiedźminie 3, gram na wysokich i wszędzie jest ok, a w Novigradzie i Oxenfurcie jest gorzej.
Specyfikacja:
I5 2400
GTX 1050
8 GB RAM DDR3 1333mhz.
Napisz mi jeszcze, że ten GTX 1050 to wersja z 2GB.
Na moje wychodzi, że Twoja konfiguracja jest za słaba na te tytuły w ustawieniach wysokich. Zmień może na średnie (w przypadku “Wiedźmina 3 - Dziki gon” różnica jest prawie niezauważalna).
Czekaj, grasz na dociągającej się grze i zastanawiasz się dlaczego masz ścinki? Ten szybszy dostęp to tylko bajer i ja nie mogłem nawet grać w takiego The Crew, bo tego nie dało się nazwać komfortowym graniem. Dociągnij resztę i poczekaj. Wiedźmin 3 to wymagająca gra, a rynek Novigradu mocno kopie procesor w tyłek. I5 2400 jest dobrym procesorem, ale dzisiaj to już raczej demonem nie jest. Inną rzeczą jest GTX 1050, który do najwydajniejszych nie należy i wymaga on cięć detali.
Jeżeli masz Ram tylko w jednej kości to dokup drugą, identyczną (najlepiej ten sam producent i model) do DualChannel, co też da trochę wydajności.
Witam, dzięki za zainteresowanie. Ram jest w dual chanel, a GTX to wersja 2 gb. Zostało mi do ściągnięcia kilka procent, wiec zobaczymy jak będzie.
Słaba karta graficzna, słaby Ram, na dodatek gra w trakcie pobierania i jeszcze się dziwisz że gra się tnie na wysokich ustawieniach ??? 
Tylko według filmów na YT powinno chodzić bez problemu, ba nawet na slabszej hd 7870 chodzi na wysokich (film Liptona)
Gta v chodzi na wysokich z domieszką bardzo wysokich w full hd