Problem z wydajnścią laptopa na Vista64

Witam posiadam laptopa od ok 2miesiecy Asus M51TA proc AMDturion x2 ultra 64 2x2.1Ghz zm80, 4Gb Ram, Ati Radeon 3650 512mb, dysk Hitashi 250gb, Vista sp1 x64.

Problem tkwi w tym ze po zformatowaniu i podzieleniu na partycje 20gb system, po okolo tygodniu pracy laptop bardzo zwalnia zaczynaja wyskakiwac bledy podczas pobierania z torrentow, podczas odtwarzania filmow (FILM SIE ZACINA) bardzo dlugo usuwa, bez przyczyny zawiesza sie i po dobrej chwili wraca, formatowalem go juz 3 razy i nic nie pomoglo. Prosze o pomoc w tej sprawie moze ktos mial odobny problem lub wie jak sobie poradzic z tym problemem…z gory dziekuje.

nie znam sie do konca na viscie bo sam nie mam. Kumple ze stancji natomiast mają przy viscie duzo wieksze partycje systemowe… od 60-100GB i im wszystko smiga …

Na forum używamy polskich znaczków (ę, ą, ś, ż, ź, ć, ń, ł, ó). Używając przycisku zmien.gif

20 gb na system? na xp to za mało…

Viście daj minimum 40 Gb

Dokładnie chyba czeka cie reinstall systemu i ponowny podzial na partycje na viste musisz przeznaczyc duzo miejsca aby mogla pracowac poprawnie, system z czasem zajmuje coraz wiecej miejsca na dysku( przywracanie systemu,plik wymiany itd) i dlatego potrzebuje duzo miejsca

Ja mam przydzielone dla systemu 60GB i wszystko działa jak należy :wink:

tu nie chodzi o rozmiar partycji…sam mam partycje 20 gb z czego system zajmuje 7-8 giga…

problem pewnie jest od strony softwarowej ale zamało danych co do źródła problemu

u mnie na dzień dzisiejszy moja vista 64bit zajmuje ze wszystkimi programami , aktualizacjami i spolszczeniem równe 30 giga :smiley:

30 GB – Windows XP

50 GB – Vista

20 GB – Desperacja dla XP