Problem z wydrukowaniem całego obrazka na kopercie

Marginesy wydruków : Góra 0 mm, strona lewa, prawa i dó∏ na zale˝nie od ustawieƒ w sterowniku drukarki*5 

Tak piszę pod format nośnika 

zmienia mi z powrotem na 30 bo minimalna oprawa marginesu to 30 

nie wiem czemu nie jest opcja odblokowana obramowania bo może tam by się dało zmienić i powiększyć ? 

13664492_931770756933673_714397542_n.jpg

Zależy od tego co określasz słowem “pochwycenie” :wink:

Nie uważasz, że to jest sprzeczne z tym co pokazał na wcześniejszym obrazku i podanie tej błędej informacji wiąże się to z jego niepełną znajomoścą tematu (wgranie formatu)?

Wiesz co to Google/Bing i inne wszukiwarki? Nie uczę się modeli drukarek na pamięć bo mi to nie potrzebne, wiem, że takie są bo widziałem je w działaniu i drukują z zerowym marginesem.

Prawdopodobnie nie “łyknie”, jest podane, że przy tym ustawieniu akceptuje zakres 200 - 300.

Jakie opcje masz do wyboru w “Typ papieru” (na obrazku z pierwszego postu)? Nie zmieniaj “Rozmiar papieru” zostaw go tak jak jest.

Margines za który drukarka “przytrzymuje” papier podczas ostatniego przejazdu głowicy drukującej.

Nie uważam, ponieważ nie jestem wróżką i nie wiem czy drukarka pokazuje różne formaty, a później wywala jakiś błąd i stąd jego twierdzenie że “nie ma wgrane formatu kartki c6”.

Nie, a co to? :wink: Ty widziałeś takie drukarki, a ja widziałem inne, które mimo o zapewnieniu o zerowych marginesach zawsze zostawiały dolny, przeznaczony na wspomniane wcześniej “przytrzymanie papieru” podczas ostatniego przejazdu głowicy drukującej.

mam tak typ papieru : 

• papier zwykły 

-epson matte 

-epson ultra glossy 

-epson premium glossy

-epson premium semigloss 

-epson glossy 

-koperta 

Bo jak ustawię drukarkę na microsoft XPC Document Writer to mam dopasowane w tedy ładnie jak widać to na tym : 

13713372_932193063558109_1550912115_n.jpg

tylko że jak ustawie tą drukarkę to mi tylko każą zapisać dokument i nie drukuję 

Pomoże ktoś ? 

Udostępnij zdjęcie które chcesz drukować i przeskaluję ci je do odpowiednich proporcji. Zobaczymy czy to pomoże. A tak swoją drogą, to w jakim programie to drukujesz?

Drukuję to w programie (Przeglądarka fotografii system windows) i też próbowałem  w sterownikach ściągniętych z drukarki (Epson file manager) 

ale gdzie mam udostępnić to zdjęcie w drukarce ?  

Udostępnij mi, to przeskaluję je do proporcji formatu C6. Poza tym możesz spróbować zainstalować ten program http://www.dobreprogramy.pl/FastStone-Image-Viewer,Program,Windows,12836.html i w jego opcjach drukowania bawić się ze skalowaniem zdjęcia.

Z drugiej strony, skoro tak ciężko ci to wszystko idzie, może warto byłoby zastanowić się nad pójściem do jakiegoś punktu usługowego xero (lub czegoś podobnego), gdzie za niewielką opłatą zapewne wydrukowaliby ci gotowe koperty.