Witam, piszę tutaj, bo mam taki problem. Podłączyłem ten dysk zewnętrzny do portu USB. Komputer go wykrył, ale nie mogę do niego wejść. wyskakuje komunikat “włóż dysk do stacji dysków :H”. Mam system Windows XP professional. Zaznaczam, że dysk działał na innym komputerze(laptopie) z systemem Vista. Jak dysk jest podłączony to pali się cały czas niebieska lampka.
Nie wiem co mam zrobić i wdzięczny byłbym bardzo za jakieś wskazówki.
Ja u siebie jak tak miałem to zrobiłem tą metodę co Ci podałem i działało. Możliwe, że przez porty USB idzie za mało zasilania. Jak już nie mam pomysłów to piszę do serwisu danej rzeczy. Więc napisz do serwisu Toshiby lub zadzwoń. Opisz problem i zobacz co Ci powiedzą. Ogólnie to ja do tego producenta zrażony jestem. Miałem ich dysk o tej samej pojemności, na USB. Pewnego razu go podłączyłem, nie działał. Dałem na gwarancję. Trzymali z miesiąc chyba i werdykt, że moja wina rzekomo. Także podziękował za nich.
dobra dzięki za miłe chęci. To musi być wina USB, bo u koleżanki na nowym laptopie działa normalnie. Mam stary komputer, który pewnie nie obsługuje tych nowych urządzeń.
To w takim razie zapewne chodzi o to, że masz USB 1.1, a wymagane jest 2.O. Możesz się zaopatrzyć w takie na śledziu i zamontować sobie na płytę główną. :)To tak na marginesie.