Witam otóż mam problem z samoistnym wyłączaniem się komputera.Gdy się wyłączy muszę go odłączyć i znowu podłączyć do zasilania inaczej nie odpali temperatura jest normalna.Wyłącza się podczas grania oglądania czy przeglądania internetu.
Wygląda na zadziałanie układów zabezpieczających obciążonego nadmiernie zasilacza, który samoczynnie odłącza się od sieci, przywracając połączenie po wyjęciu kabla z gniazdka 230 V lub przełączeniu 1-0-1 tylnym wyłącznikiem (sprawdź!).
Nie chcę straszyć, ale przynajmniej sprawdzić komputer z innym zasilaczem. Gdyby z innym zasilaczem objawy nadal trwały, będzie to oznaczać niestety występujące okresowo (np. wskutek przegrzania) zwarcie w układach poza zasilaczem (płyta główna, karty rozszerzeń itp.).
Jeśli takie objawy były na wszystkich zasilaczach, no to faktycznie - jeśli temperatura jest normalna(?) - może wskazywać na pojawiające się okresowe zwarcie gdzieś w układach jak wyżej napisałem. Wówczas następuje wyłączenie się zasilacza. Nie wiem co Ci poradzić w tej sytuacji.