Problem z wyłączaniem się laptopa pod obciążeniem

Witam posiadam laptopa lenovo g500s. Wczoraj wymieniłem pastę na MX-2 ponieważ temperatury skakały do 80 ° C .Po czym temperatury max pod obciążeniem to 65 ° C na procesorze jak i na grafice. Problem jest taki gdy przełączę zasilanie na Max wydajność to laptop pod obciążeniem osiąga takie same temperatury ale po kilku minutach gry wyłącza się. Gdy przełączę na tryb oszczędzania energi temperatury nadal takie same ale laptop się nie wyłącza. Czy możliwe jest to że gdy włączę tryb maksymalnej wydajności to zasilacz nie wyrabia ?.Dodam że baterie mam rozwaloną i po prostu się nie ładuje lub max 1-2%.

A jak wyciągniesz baterię?

Nie wyciągam jest ciągle na swoim miejscu a jak wyciagne podczas dzialania laptopa nie sprawdzałem. Możliwe że wyłącza się dlatego że powiedzmy jest 1%w baterii i pod obciążeniem spadnie do 0% to wtedy go wywala ?

Sprawdzę bez bateri jak tylko wrócę do domu i postaram sie odpisać.

Czyli repasting nie pomógł? Temperatury nadal >80st.C?

Pomógł może nie zrozumianie napisałem ale teraz pod obciążeniem temperatury to 65-70max

Jak już sprawdzisz, to poruszaj delikatnie kablem zasilania, prawdopodobnie zgaśnie - nie zwiera kabelek w zasilaniu np. odlutowany :wink: Przy mocnej bateryjce chwilowe spadki niedostrzegalne, przy martwej…Off. To samo u rodziców, co 5 minut reset, ae “zostaw czasami dobrze działa” :wink:

Powiem wam że włączyłem teraz tryb na wydajność pograłem 20 min i nic się nie dzieje bez baterii ruszam kablem i też nic nw czy samo się naprawiło czy co jest

Po prostu bateria pierdzieli sprawę jak jest ubita, znałem takie przypadki dlatego zasugerowałem rozwiązanie.

Okej dzięki wielkie jak by się coś działo będę pisał