Problem z wylaczeniem


(Agal85) #1

Kochani może pomożecie mi z tym problemem, bo już szału dostaje. Mój laptop nie chce sie wyłączyć! macie dla mnie jakieś wskazówki? jest calkiem nowy ma miesiąc i nie wiem co sie dzieje. Firma dell vista basic.


(Mihau X64) #2

11201691ke3.th.jpg

Jeśli niedziała to znaczy, że coś ci się w systemie porąbało i reinstalke zrób :wink:


(Agal85) #3

hem no wiesz jakos nie chce od razu formatować dysku, może jest jakieś inne rozwiązanie? zawiesza się na setting i pozniej, moge czekac ... i czekać...


(Longhorn2009) #4

Może jakiś proces/program blokuje zamknięcie systemu. Sprawdź czy w autostarcie nie ma jakiś zbędników.


(dragonn) #5

A może hibernujesz :?: i to ci nie chodzi, bo w viście ten przycisk w starcie to hibernacja. Można przycisk zmienić w ustawiniach zasilania.


(dragonn) #6

Hmmm...Hisato nie patrzyłem na twój rysunek, mój błąd, a może masz wirusa, opisz dokładnie sytuację (podczas wyłączenia, może wyskakuje jakiś komunikat)


(Agal85) #7

sytuacja jest taka, że naciskam w starcie na opcje shut, nastapnie wyskakuje okienko log, badz hiberncja badz shut down, wciskam of course shutt down, wylogowuje mnie, nastapnie pokazuje sie skutting down i tak trwa wiecznosci. Hibernaje wlaczam jak narazie poprzez zamkniecie klapki w laptopie, inaczej nic innego nie moge zrobic z kompem. Wszystkie programy dotychczas wyłączalam.... myślicie że coś z napieciem? tak nagle?? a nie ten router i jakies spiecie?


(dragonn) #8

Napięci na pewno nie, pewnie jakiś program blokuje, umiesz podczas wyłączania nacisnąć Ctrl+Alt+Delete i urchomić menażer zadań, jak tak to powłanczaj wszystkie procesy, pokoleji, napisz jaki był jeszcze urochomione, i ewentualnie po jakim się wyłączył.


(Agal85) #9

a więc sytuacja wyglada tak, jak wyłącze przyciskiem laptopa i włącze go ponownie to w przeciagu ok 5 min moge swobodnie , NORMALNIE wyłączyć kompa pozniej jednak nie jest to możliwe. Faktycznie jak wyłączylam router z dwoch kompow to moj laptop normalnie sie wylacza. ale musi to byc całkowite odcięcie, w sensie nie w chwili gdy działa laptop, lecz gdy jest wyłaczony. bowiem w momencie gdy on dziala odłacze internet nic to nie daje, jakby trzymal sygnal przez jakis czas. hem dodatkowe info jest takie iz w problemach z moim kompie wykrywa takie informacje "Follow these steps to troubleshoot problems with Microsoft Internet Explorer

This problem was caused by Microsoft Internet Explorer.

This problem is usually caused by one or more Internet Explorer add-ons. Unfortunately, we are unable to determine which add-on is causing the problem. However, you can follow some troubleshooting steps to try to fix this problem."

rozumiem, ze cos jest zainstalowane co nie pozwala dobrze dzialac, moze to jest jakis problem??


(Tomek1385) #10

witam ja mam podobny problem z zamknieciem sytsemu,u mnie dziala to tak po nacisnieciu klawiasza hibernacji badz wstrzymania sytem odrazu sie zamyka po wlaczeniu go mam komunikat o nieprawidlowym zamknieciu systemu! !!


(Agal85) #11

wiesz byc może wlasnie oto chodzi, a masz może internet?


(Tomek1385) #12

no skoro sciagam aktualizacje to musze miec :stuck_out_tongue: oddalem niedawno go do serwisu stwierdzili ze jest to problem z systemem i jka wyjdzie SP to wszystko bedzie ok tyle ze ja mma to na bezprzewodowym


(Agal85) #13

no ja tez przez router. kuzwa