Problem z wyłączniem komputera w Viscie

Problem mam z wyłączaniem i pisaniem literki " ć ". Komputer działał bez problemów gdy nagle z dnia na dzień wcisnąłem przycisk który zachowuje sesje w pamięci (hibernacja) komputer ładnie się wyłącza czeka 3 sekundy i zaczynają pracować wentylatory. Monitor nie daje znaków życia a komputer dalej działa. Resetuje wchodzę od nowa i teraz naciskam przycisk zamknij (wyłącz) i sytuacja się powtarza, monitor śpi a wentylatory dalej szumią. Próbowałem wszystkiego zmienia coś w BIOSIE ale jestem kompletnym laikiem i nie znam się na tym. Próbowałem też zmieniać opcje w panelu sterowania w zaawansowanych ustawieniach. Nic nie przyniosło rezultatów.

Drugi problem polega na tym że przestała mi działać literka " ć " a jest to cholernie irytujące. Próbowałem kombinowa w “ccc” i w msconfig ale nic nie przynosi rezultatu

Proszę o pomoc, ale błagam o wskazówki krok po kroku bo nie znam się za bardzo na ustawieniach i możliwościach komputerów a nie chciałbym czegoś zepsuć. Z góry dziękuje

Idąc od końca: w Catalyst Control Center najpierw ZMIEŃ kombinacje skrótu klawiszowego (np. z -C na -K) -> Zastosuj -> Wyłącz Skróty Klawiszowe -> Zastosuj (na wszelki wypadek możesz po tym dodatkowo ponownie uruchomić system, choć to zazwyczaj wystarcza).

Co do wyłączania komputera - to coś mi mówi że istotnie twój komputer ma poważny problem przy obsłudze stanu hibernacji. Ale istnieją jeszcze inne wytłumaczenia / możliwości, o których jedynie można “gdybać” nie znając sprzętu o którym mówisz.

kotixx , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038