Z tego co piszesz - objawy mogą wskazywać na niesprawność nagrywarki. Mandrivę w tej wersji ściągałem zdaje się jakiś czas temu. Skorzystaj z innej nagrywarki jeśli masz możliwość. Nagraj obraz na pendrive - idź do kumpla.
Wszystko zrobiłem tak jak zostało to opisane w powyższych linkach i wszystko się zgadza
Marcin, nie wiem czy to przez nagrywarkę mandriva jak odpaliłem na win7 to uruchomił się autostart mandrivy i poprosił o restart kompa… Ale mam 2. nagrywarkę dvd to sprawdzę na nie j:)
Dla porównania zawartości wstawiam screen. Tak wygląda zamontowana w systemie zawartość płyty live-cd w napędzie. Widok z menedżera plików. Włączone jest pokazywanie plików ukrytych:
Zauważ, że na moim screen’ie nie ma żadnego pliku autorun.inf…. Zobacz też na różnicę w etykiecie. U Ciebie na screenie na pierwszej stronie jest ona ewidentnie nadana przez program do nagrywania. Tutaj jest to nazwa oryginalna taka, jaką nadała osoba przygotowująca to konkretne live-cd.
Jaki może być PROBLEM w wypaleniu płyty ~iso.? Wszelkie odpowiedzi już były. Po prostu z nich skorzystaj.
– Dodane 08.05.2011 (N) 20:02 –
Ustalmy fakty.
1.Ściągnięty plik ~iso., jest uszkodzony. Usuń i ściągnij jeszcze raz.(Jest już Mandriva 2010.2, nie odczytałem lub nie ma info o Twoim komputerze, systemie- może się przydać).
Sprawdzamy ściągnięty plik np. programem Checksum Manager.
“Wypal” obraz płyty, jeśli to możliwe innym programem niż poprzednio.
Pytałem o sprzęt i oprogramowanie, ponieważ to podstawa zakładania wątku, tym bardziej w Twoim
przypadku, ponieważ teoretycznie obraz płyty, jest nagrany prawidłowo.
W takim razie, problem leży po stronie >SPRZĘT-OPROGRAMOWANIE-USTAWIENIA<, nie wiedząc jaki Masz komputer i system niczego nie da się wymyślić.
Moje wcześniejsze porady, też są na wyrost, ponieważ zgadywałem, że Masz winXP lub Vistę, a tu win7. Potrzebna więc będzie pomoc , ponieważ Visty nie znam.
Teraz od nowa.
1.Ustalmy, przy pomocy innej płyty z jakimkolwiek systemem, czy liveCD, czy jakimś Partition Magik,