Problem z wyskakującymi reklamami


(Duzogram) #1

Witam!

Mam problem z wyskakującymi okienkami reklam. Dzieje się tak od momentu zainstalowania aplikacji gameraving toolbar. Wklejam log z programu OTL, który wykonany jest bez dodatkowych opcji wpisywanych w okienku custom scan\fixes. Jeżeli będzie taka konieczność podam więcej informacji lub wykonam scan powtórnie.

Log z OTL:

http://wklej.org/id/253964/


(system) #2

Wszelkie toolbary to syf syf i jeszcze raz syf odinstaluj ten toolbar.Jak używasz firefoxa to zainstaluj adblock plus


(Fajrant16) #3

GameRaving Toolbar = GamezTar więc normalnie tego nie usunie.


(Duzogram) #4

Dokładnie. Myślałem, że coś pomogło ale niestety reklamy dalej wyskakują. Odinstalować też się nie da bo nigdzie tego niema (oprócz instalki).


(Fajrant16) #5

Możesz przeskanować system http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte ... 13117.html ale nie wiem czy usuwa on GameRaving Toolbar :confused: wiem że GamezTar usuwa


(deFco247) #6

W białe dolne okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Run Fix. Restart, jeśli będzie potrzebny.

Potem log z usuwania oraz nowy log robiony opcją Run Scan.


(Duzogram) #7

Log z usuwania:

http://www.wklej.org/id/254166/

Log nowy:

http://www.wklej.org/id/254173/


(deFco247) #8

Czysto.

W OTL kliknij CleanUp.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport po usuwaniu.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner oraz wyłącz nim zbędniki z autostartu (Narzędzia -> Autostart).

Jak zaktualizujesz bazę definicji to na pewno usunie.


(Duzogram) #9

Mogę RegCleaner?


(deFco247) #10

Tak, ale skan MBAM wykonaj.


(Duzogram) #11

Log z usuwania MBAM:

http://www.wklej.org/id/254269/

A propos tych "zbędników"? Wszystkie uda mi się wyłaczyć w RegCleanerze i na podstawie tego wątku co mi podałeś?


(deFco247) #12

Możliwe że tak, chociaż ten program jest dosyć stary i nie wiem czy pozwala zarządzać autostartem.


(Duzogram) #13

Dobra zainstaluje CC bo RegC wyskakuje mi jakis taki błąd i mimo, że usuwam wpisy po ponownym skanie dalej je wywala. Może to przez Viste bo jak używałem na XP to działało dobrze.

Błąd:

http://www.wklej.org/id/254287/

-- Dodane 02.01.2010 (So) 22:31 --

Jakby nie było zrobiłem już skan CC, usunąłem wszystkie błędne wpisy i narazie wszystko śmiga jak ta lala. =D> Także dzięki wielkie i moje uznanie dla Ciebie bo widzę, że już niejednemu pomogłeś. Brawa za cierpliwość.

Pozdrawiam =D>