Problem z wyśrodkowaniem strony

Witam serdecznie

Chciałbym poprosić Was o pomoc. A mianowicie aktualnie pracuję nad prosta stroną informacyjną dla mojego znajomego. Aczkolwiek wystąpił mały problem. Po zastosowaniu pliku style.css ze skryptu tooltip na tej stronie nie mogę jej w ogóle wyśrodkować.

Stronę można obejrzeć pod tym adresem:

http://cezars.hostit.pl/automyjnia_er_p … yszczenie/

Proszę o serdecznie o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Dziękuję i dobranoc

Opieranie układu strony na tabeli nie jest dobrym pomysłem, teraz robi się to na znacznikach div, które pozycjonuje się w arkuszu CSS. Ale mniejsza z tym.

Zamiast tego:

<table id="Tabela_01" width="1024" height="769" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"> [/code]

Dajesz:

[code=php]<table id=“glowna”> 

W style.css:

table#glowna {margin: 0 auto; /* wyśrodkowanie */width: 1004px; /* nie 1024, bo musi się jeszcze zmieścić pasek przewijania, nie podajemy też wysokości, która powinna dostosować się automatycznie do ilości danych */border: 0; /* zamiast border i cellspacing w HTML */padding: 0; /* zamiast cellpadding w HTML */} [/code]

Dzięki za pomoc. Troszkę musiałem zmienić kod ale działa.

Dobranoc

I tak poza tym, to skoro masz już arkusz CSS, nie definiuj wyglądu w HTML-u, bo on do tego nie służy i znaczniki typu font, alink, valign, width są przestarzałe i nie wchodzą w skład HTML 4.01.

Poza tym znaczniki pojedyncze (br, hr, img, meta, link itp.) dajesz albo wszystkie w taki sposób (w stylu XHTML):

<br /> [/code]

albo w taki sposób (HTML - moim zdaniem tą wersję lepiej):

[code=php]<br> 

Bo u ciebie widzę obie wersje.