mam Nokię 3110c i nie wiem co z nią nie tak otóż wyświetlacz podświetla się lecz nic na nim nie widać więc go wymieniłem a ten dalej to samo.Słychać że chodzi bo intuicyjnie włączam odtwarzacz muzyki i działa. Macie jakieś pomysły co mógłbym z tym zrobić?. Posiadam również SE W910i i od pewnego czasu nic nie słyszałem w słuchawce a teraz do tego na wyświetlaczu pojawiają się jakieś paski i tu tez nie wiem co się dzieje możecie coś poradzić?. Czy dam radę naprawić te usterki sam czy niestety muszę oddać telefony do serwisu?.
Przy SE W910i być może taśma się zużyła.Taśma,która łączy część stałą z częścią ruchomą.Po wielokrotnym użyciu poszczególne żyłki (elementy taśmy) mogły się złamać.Oczywiście gwarancji nie daję,że to akurat wina tego elementu.
Spróbuję wgrać soft do Nokii w Piątek. Telefon ma nie całe 3 lata więc jest to możliwe. Dam ją radę sam wymienić czy muszę zanieść telefon do serwisu ( nie mam już na niego gwarancji)
Poszukaj sobie Service Manual do SE w910i.Jesli go przeglądniesz i bedziesz widział ,że sam nie dasz rade to daj do serwisu.P.s.Tanie taśmy trafiaja sie uszkodzone i szybko się psują.To też miej na uwadze.Może lepiej dać do serwisu który da Ci gwarancję.Tu masz serwisówke http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ … W910i.html
Reaktywuje temat z Nokią dałem sobie spokój natomiast W910i oddałem w czwartek do serwisu a w piątek odebrałem. Ucieszyłem się bo wyświetlacz fajnie działa i słuchawka również lecz dziś chciałem zrobić zdjęcie a tu nagle aparat nie działa (po wejściu z menu do aparat nic się nie dzieje) a przy okazji patrze czujnik autorotacji też nie działa. Próbowałem zmienić soft sony Pc companion 2.1 lecz wyrzuca błąd że nie może zaktualizować. Co ja mogę jeszcze zrobić zanim pojadę do tego faceta i zbiorę go porządnie za tak profesjonalną naprawę!.
PS. Przycisk na górze telefonu jest też wgnieciony do środka a obudowa z pod klawiatury mi się odkleja nie ma co, super.
PS2. Teraz podczas rozmowy wysiadł mi jeszcze mikrofon. Jak to teraz facetowi udowodnić że ten telefon miał tylko uszkodzoną taśmę a resztę rzeczy działało które teraz nie działają.