Problem z wyświetlaniem gifów w przeglądarce Mozilla


(BudynZ DrOETKERA) #1

Witam mam pewien problem ,mianowicie w przeglądarkach nie wyświetlają mi się gify i animacje na takich stronach jak (elohell.net , kwejk itp). Nigdy mi się tak nie działo i nie wiem jak to naprawić . Prosiłbym o jak najszybszą pomoc ; ).


(deFco247) #2

Nie wyświetlają się w ogóle czy pokazuje się tylko pierwsza klatka animacji?

Np. tutaj wśród emotek masz animowane: =D> :o

Próbowałeś reinstalacji Firefoksa (nie ma przeglądarki o nazwie Mozilla)?


(BudynZ DrOETKERA) #3

Wyświetla się 1 klatka animacji (te emotki mi się nie poruszają ).

Nie chciał bym reinstalacji, ponieważ mam tu zakładki którymi się posługuje na codzień , chyba ,że bym je gdzieś zapisał. Więc tak chyba muszę zrobić.


(Dzachcia) #4

A masz zainstalowaną Javę ? pamiętam dawno temu tez miałem problemy że nie wyświetlało mi gifów i pomogło instalacja Javy :stuck_out_tongue:


(BudynZ DrOETKERA) #5

Mam jave ,a spróbuje ją zaktualizować .


(deFco247) #6

Odinstalowanie przeglądarki nie usunie profilu (w tym są zawarte zakładki) jeśli w trakcie instalacji odznaczysz opcję usunięcia danych prywatnych.

Sprawdź przed tym jeszcze takie coś:

Wpisz w pasku adresu przeglądarki adres about:config oraz zatwierdź ewentualne ostrzeżenie.

W pasku wyszukiwania wpisz: image.animation_mode

Domyślna i prawidłowe ustawienie tej wartości to normal. Jeśli będzie to none , to na pewno wina leży w tym ustawieniu (wówczas je edytuj na normal).


(BudynZ DrOETKERA) #7

Wpierw odinstalowałem firefoxa ale zaznaczyłem aby nie usuwało mi tych danych osobistych , nic nie dało . Zaznaczyłem ta opcje i od nowa korzystam z firefoxa. Jednak ta opcja się sprawdziła . Pozostaje mi nadrobić utracone dane ; P .

-- Dodane 23.12.2012 (N) 15:14 --

Niestety problem ponowił się zrobiłem to z tym image.animation_mode i jest na normal(wcześniej tez tak było). Niestety nic nie dało . Dzisiejsze dodane gify mi nie działają ( np. strona jebzdzidy.pl) ,a tamte które wczoraj oglądałem działają mi ;/ . Nie rozumiem tego ,a i czy jest jakaś inna opcja rozwiązania tego problemu ?