Problem z wyświetlaniem grafiki w grze - grafika psuje się


(Lomp) #1

Witam mam problem z grafiką z grami, w call of jurez, gothic 3 i gta san andreas i napewno w wielu innych też tak by było. Nie wiem dlaczego ale robią mi się tam różne paski i błędy graficzne (jakieś paski łączą bohaterów) ogólnie grafika się psuje. Mam geforce 7600gt, 512 ddr ramu, pentium 2.66 ghz więc sprzęt nie jest najgorszy. Usunąłem i zainstlowałem na nowo sterowniki i nic, poradzcie coś :frowning:


(Lukasz102) #2

zasilacz? karta kręcona? ja miałem tak kiedyś bo zasilacz padał i karta prądu nie dostawała


(Lomp) #3

zasilacz mój sprzedawca mówił, że mam dość mocny i dobry, karta nie kręcona, kiedyś było wszystko dobrze.


(Lukasz102) #4

nazwę podaj i moc. taa dobry nie powie że zły przecież :x


(fiłek) #5

ja polecam program 3DAnalyze 8)

instalujesz go ... odpalasz wybierasz lunchera gry i w moim przypatku zaznaczasz w opcjach po prawej stronie force max. pixel shaders version 1.1 i ten program cos tam robi ze poprawia wydajnosc kompa albo cos w tym stylu i gra działa 8) testowałęm to na grze S.T.A.L.K.E.R wczesniej nie chodziła bo znikały wszystkie tekstury a teraz tekstury sa ale mimo wszystko komp słaby i troszke sie wiesza :frowning:


(squeet) #6

Proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif


(Lukasz102) #7

co do czego??


(Lomp) #8

z tym jest problem bo musiałbym kompa rozkręcać, czy da się sprawdzic moc zasilacza i nazwę jakimś programem? bo w evereście nic nie pisze.


(Lukasz102) #9

za chwile ide do wróżki i mi powie... zrób to i zobacz co jest napisane


(ByczY) #10

Te błędy to może powodować kilka rzeczy :confused: Ja miałem je przez dwa lata i wiem co nie co o tym.

Tak jak wyżej napisane sprawdź zasilacz, bo przeważnie to on za to odpowiada. Jeśli nie zasilacz to może też być słabe chłodzenie karty, jeśli masz pasywne zmień na aktywne - dodatkowo możesz założyć radiatorki na kości pamięci na karcie.

U mnie np miałem błędy w grafice ponieważ moja płyta główna posiadała wersje AGP 2.0 - 1.5V, a karta potrzebowała wersji 3.0

W moim przypadku pomogło wymiana płyty głównej na nowszą przy okazji z PCI :slight_smile: