Witam, potrzebuję pomocy bo już sam sobie nie radzę. W skrócie opis problemu. Z różnych powodów musiałem przeinstalować ostatnio Windowsa. Zamiast zwykłego Windowsa XP zainstalowałem Windowsa XP z SP2, którego nie miałem wcześniej. Po tej zmianie obraz nie jest wyświetlany poprawnie. Mianowicie jesli ustawię rozdzielczość na maksymalną [i sugerowaną przez producenta] 1440 x 900 to obraz nie mieści się na monitorze. Aby dotrzeć do skrajnych partii obrazu muszę przesuwać myszka w pożądanym kierunku i w ten sposób przesuwam wyświetlany obraz. Jesli zmiejszę rozdzielczosc do 1024 x 768 to obraz miesci się na szerokość ale na wysokość jest spłaszczony i z góry i z dołu monitora mam czarne paski [cos jak stary obraz kinowy]. Dodam, że na starym Windowsie bez SP2 nie miałem żadnych problemów. Sprawdzałem sterowniki i wszystkie są zainstalowane poprawnie. Windows komunikuje, że sprzęt działa poprawnie a sterowniki są zgodne z Windowsem. W opcjach monitora nie mogę regulować wysokości oraz szerokosci obrazu - nie ma takich opcji w samym monitorze. W zaawansowanych ustawieniach ekranu w menu Pulpit strzałki regulujące wysokość i szerokość ekranu są nieaktywne więc tym też nie mogę podziałać. Tak naprawdę to nie mam pojecia co jeszcze mogę zrobić.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak z tego wybrnąć to dajcie znać, będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam/Sławek