Problem z wyświetlaniem obrazu z karty graficznej

Witam mam problem z wyswietlaniem obrazu.wczoraj formatowalem komputer i po formacie mogę tylko wyświetlać ekran poprzez kartę zintegrowaną po podłączeniu karty graficznej nie wyświetla się obraz i jest brak sygnału( na zintegrowanej też) nie mam pojęcia co zrobić i proszę o pomoc parametry komputera:
Płyta główna e61m3
Procesor Intel Core i5 2400
Karta graficzna gtx1060
8 gb ram

A próbowałeś podpinać monitor za pomocą innego kabla? Warto sprawdzić nawet najbanalniejsze problemy

Tak sprawdzałem. Sprawdziłem kartę w drugim komputerze i też działa. Zrobiłem reset biosu i nic. Wystarczy że podlacze kartę do płyty głównej i nawet nie mogę przez zintegrowaną uruchomić komputera

Jak masz drugi slot PCI-E to podepnij kartę do niej. Możliwe, że ten slot PCI-E powoduje zwarcie jakieś i się obraz nie wyświetla.

Niestety mam tylko jeden. Aktualizowałem sterowniki PCI-E Ale to też nic nie dało. Zanim zrobiłem format to normalnie działało

Hmm, możliwe, że jakieś zwarcie na PCI-E mogło być widoczne po formacie. Ja zakładam PCI-E. Bo jak w innym kompie karta działa a w twoim nie to tylko taka jest możliwość

Spróbowałem wpiąć kartę graficzną podczas gdy komputer był uruchomiony i normalnie zaczęła chodzić. Ale po restarcie i odlaczeniu dvi z zintegrowanej znowu był brak sygnału

To wiecej nie próbuj bo to najlepszy sposób żeby uszkodzić sprzęt lub siebie.

WYgąda na płytę, ale dla pewności nie jest to jakieś poleasingowiec z 250W zasilaczem, prawda?

Specyfikacja Techniczna Komputera

• Procesor: Intel® Core™ i5 (4 rdzenie, 4 wątki, 3.10 - 3.40 GHz, 6 MB cache)
  • Płyta Główna: Intel H61 z obsługą 16 GB RAM (2 sloty DDR3)
  • Pamięć RAM: 8 GB DDR3 1600MHz
  • Karta Graficzna: ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL z wydajnym chłodzeniem 2-wentylatorowym
  • Dysk Twardy: HDD 1 TB SATA
  • Napęd Optyczny: Nagrywarka DVD-Multi
  • Zasilacz: BP-650W - mocny i cichy, gwarancja stabilności pracy oraz duże możliwości rozbudowy
  • Obudowa: Gaming ATX - do wyboru w wersji z wentylatorami podświetlanymi na czerwono , niebiesko lub zielono
  • Zintegrowane: karta sieciowa Gigabit Ethernet (10/100/1000Mbit) , karta dźwiękowa 5.1 HD Audio