Problem z wyswietlaniem strony w Firefoxie


(Kurekpit) #1

Witam

Jestem nowy na forum.

Probuje zrobic stronke tzn.Stronke z galeria zdjec i mam problem.

Otoz kiedys dostalem pliczek od znajomego wg ktorego opieram sie na tworzeniu mej stronki.

To jest link ......

Problem jest taki,ze w przegladarce Opera i IExplorer stronka wyswietla sie prawidlowo a w Firefoxie juz nie :frowning:

Nie jestem specem od tworzenia stron i prosilbym kogos z forumowiczow o przejzenie kodu i rady jak to poprawic.

Z gory dziekuje za pomoc i sugestie

Pozdrawiam

Speedi


(system) #2

Google Chrome te偶 nie wy艣wietla poprawnie.

wywal te height: XXpx albo popraw na rzeczywiste wysoko艣ci element贸w.

Ponadto pododawaj do obrazk贸w wysoko艣ci. Tam gdzie powinny by膰 podane wymiary - brak. Tam gdzie ich nie powinno by膰 - s膮 podane.


(Kurekpit) #3

Dzieki za podpowiedz ale jak pozmienialem te wartosci to calkiem sie dol strony rozwalil.

Uzywam progr. Microsoft Expression Web 2.0

Dodam,ze jestem poczatkujacy i nie radze sobie za bardzo z edycja kodu.

Bedze wdzieczny za kazda sugestie,rade i pomoc

Dziekuje i pozdrawiam

speedi


(Anddezr+Dobreprogramy Pl) #4

Fatalnie kod strony budowanej na tabelkach wygl膮da...

Co do problemu to

zamie艅 na

stopka powinna zej艣膰 na d贸艂, pod zdj臋cia.


(Kurekpit) #5

athei dzieki wielkie za pomoc

Stopka zeszla na sam dol :smiley:

Co znaczy

:?: :?: :?:

Czy jeszcze jest cos nie tak z moja stronka?

Mam jeszcze pytanie-czy nie bedzie problemu z dodawaniem zdjec do galerii?

Czy mozna stworzyc taka stronke jak moja ale bez tabelek?

Pozdr.


(Anddezr+Dobreprogramy Pl) #6

http://www.kurshtml.boo.pl/css/wstep,szablon.html


(Capletonmix) #7

polecam - bardzo dobry kurs

Poolecam tez program aptana studio - b臋dzie ci dobrze podpowiada艂 w edycji kodu :slight_smile:


(Kurekpit) #8

Dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Mam jeszcze taki problem ,troszke chcialem zmienic jakis wpisik i ponownie stopka sie nie wyswietla na dole strony tylko gdzies po srodku.

Nie wiem jak przykleic STOPKE tak aby zawsze byla na samym dole strony?

Tu przyklad jak to wyglada .......

Czy ktos moze mi pomoc w rozwiazaniu tego problemu?

Pozdr.


(th3mon) #9

Co艣 nie tak jest z twoj膮 stron膮. Mam zainstalowany dodatek do Firefox pod nazw膮 Site Advisor. Aplikacja ta pomaga w "omijaniu" stron WWW, kt贸re przekierowuj膮 na inne strony, np. ze z艂o艣liwym oprogramowaniem. W艂a艣nie ten dodatek mnie uratowa艂 przed czym艣 co jest na twojej stronie. Zalecam sprawdzenie plik贸w anty wirusem oraz kontakt z administratorem. By膰 mo偶e na serwerze jest jaki艣 wirus.


(system) #10

a co to za statystyki? brzydki jaki艣 ten kod :slight_smile:


(Kurekpit) #11

To sa statystyki ktore pewnie dodaje automatycznie moj hosting :o

Plik index przeskanowalem prog.antyvirusowym i nic nie wykryl.

Na glownej stronie stopka jest OK,natomiast na PORTFOLIO juz nie.

Czy da sie to jakos naprawic,tak aby zeszla calkowicie na sam dol???

-- Dodane 01.06.2009 (Pn) 15:11 --

Problem rozwiazany :smiley:

Pozdr.