Problem z wysyłaniem poczty w outlook express


(Piotrek1177) #1

Proszę o pomoc w następującej sprawie: podczas wysyłania poczty w programie outlook express pojawia się następujący komunikat i nie mogę wysłać poczty:

Co robić?


(ak6) #2

http://support.microsoft.com/kb/302339/pl


(Piotrek1177) #3

Niestety nie pomogło.


(Siedem3a) #4

Kiedyś też nie mogłem wysyłać wiadomości, metodą prób i błędów doszedłem do tego, że odznaczyłem opcję "logowanie przy użyciu..." spróbuj, może podziała.

70589poczta.JPG


(Piotrek1177) #5

Niestety ja tę opcję mam odznaczoną od samego poczatku.

Nadal pojawia się złośliwy komunikat:


(Siedem3a) #6

sprawdź czy masz dobrze wszystko ustawione, czasem mała rzecz a potrafi wszystko zepsuć.

http://poczta.onet.pl/pomoc/13277,0,31, ... pomoc.html


(Piotrek1177) #7

Wszystko mam ustawione zgodnie z wymaganiami onet poczty dlatego nie wiem skad ten błąd z wysyłaniem


(Siedem3a) #8

w takim razie ja się poddaję, nie wiem co może być tego przyczyną :roll:


(E Mr Koka) #9

Pokaż screen z właściwości->Serwery


(Piotrek1177) #10

Proste pytanie: jak dodać obraz do tego co piszę... ?


(Jacolok) #11

Np: tak


(Piotrek1177) #12

oto screen

clipboard01schowekjk1.th.jpg

Złączono Posta : 08.12.2006 (Pią) 14:57

może tak

clipboard01schowekjk1.jpg


(ak6) #13

A gdzie masz hasło ??


(Jacolok) #14

http://poczta.onet.pl/pomoc/13277,0,31, ... pomoc.html i wciskaj klawisz następna i porównaj ze swoimi ustawieniami konta. Pamiętaj zrób to powoli.

Poczytaj jeszcze to

Ewentualnie może coś tutaj jest źle ustawione:

zrzutxq0.th.png


(Piotrek1177) #15

Zatem odpowiadam:

Hasło wpisuję za każdym razem jak otwieram outlook express (zaczyna od ściągania poczty z serwera)

Odnośnie autoryzacji: wszystko kroczek po kroczku robię tak jak nakazuje onet poczta, co ciekawe jeszcze niedawno mogłem normalnie wysyłać listy.

Wszystko co de tej pory polecacie juz czytałem wcześniej, dlatego zwracam sie o pomoc właśnie do Was.

Używam programu antywirusowego Avast wersja 4.7.879.0 ale mam powyłączane funkcje ochrony poczty. Używam także Kerio personal firewall 4.

Przeczytajcie jeszcze raz treśc komunikatu błędu, mnie juz rece opadają...

Złączono Posta : 08.12.2006 (Pią) 23:46

Pisałem też z prosbą o pomoc do speców onet poczty ale mnie olali.

Kiepsko...

Złączono Posta : 08.12.2006 (Pią) 23:54

Czytałem na innych forach internetowych, tam też nabierają wody w usta.


(ak6) #16

Przeczyść kompa SpyBotem oraz Adawarem

Wpisz na próbę hasło na stałe, zapamiętaj hasło i sprawdź co się dzieje.

Jak nic nie da to wyłącz na chwilę całkiem Avasta i Kerio i sprawdź.


(Agatonster) #17

piotrek1177

Pytanie - czy używałeś wcześniej Outlooka przy obecnej konfiguracji Kerio i avasta bez problemów ?

Jeżeli tak, a wszystkie powyższe sugestie pomocy nie pomagają: można spróbować, by ominąć problem utworzyć nowy profil pomoc

Pozdrawiam


(Piotrek1177) #18

Próbowałem różnych sztuczek łącznie z wyłączaniem antyvira i firewalla.

Wcześniej nie było problemów, przemiatanie kompa programami typu adawere niestety nie przynosi rezultatów.

Z nowym profilem nie próbowałem, ale nie jestem przekonany o skuteczności tego posunięcia.

:frowning:


(Heniu133) #19

Spróbuj jeszcze na screenie który podałeś masz nazwę konta, zostaw samo piotrek1177.


(Andrew1974) #20

Spróbuj - właściwości/zaawansowane - poczta wychodząca (SMTP) 25 - Ten serwer wymaga bezpiecznego połączenia (SSL) - zaznacz