Od jakiegoś czasu mam problem z wyszukiwarką Google. Za każdym razem gdy próbuję się zalogować do wyszukiwarki (do reszty usług Google mogę się zalogować normalnie) to jestem przenoszony do ustawień konta a kiedy z nich wychodzę to jestem znów wylogowany. Tak samo dzieje się na Operze i Internet Explorer. Co ciekawe, ta sama sytuacja jest na komputerze siostry. Ponadto wyszukiwarka ciągle jest wyświetlana w języku angielskim i w żaden sposób nie mogę tego zmienić. Gdyby było tego mało, to wyniki są wyświetlane w niepoprawny sposób, nie działa kilka fajnych rzeczy od Google, np. wyświetlanie informacji po prawej stronie strony wyszukiwania o podanej frazie np. z Wikipedii. Jednak na Firefoxie wszystko jest w porządku, wszystko się psuje tylko na Chrome, Operze i IE.
Próbowałem resetować Chrome, instalowałem od nowa, próbowałem inne wersje, czyściłem itd i nic nie pomaga.
Dodaję zrzut całej strony do porównania z Chrome gdzie wyświetla niepoprawnie i z Firefoxa gdzie jest wszystko ok.
Wiesz jak usunąć ciasteczka google z przeglądarek Chrome, Operze i IE? Najlepiej usunąć wszystkie, bo za dużo wyszukiwania, a ccleaner wszystkich nie czyści. Poczytaj w necie, jak usuwa się wszystkie ciasteczka z wymienionych przeglądarek. Jeśli w Firefoxie wszystko dobrze działa, to ciasteczka google najprawdopodobniej uszkodziły się w innych.
Wciąż ten sam problem… Usunąłem ciasteczka z Chrome i Opery. Kiedy spróbowałem znów coś wyszukać to przez 1-2 sekundy strona ładowała się poprawnie ale po chwili nagle przeładowało stronę na angielską… Na Operze również wciąż występuje ten problem.
To jest watermark z aplikacji do robienia screenów całych stron. Ale rozszerzenia nie mają nic wspólnego z tym problemem bo wyszukiwanie nie działa poprawnie nawet kiedy przeglądarka jest świeżo zainstalowana na nowo i nie jestem na nią zalogowany więc rozszerzeń wtedy po prostu nie ma.
W dodatkach masz na wstępie domyślnie instalowane pluginy, czyli różne Microsoft® i tam inne. Wszystkie ustaw na wyłączone, oprócz adobe flash playera. Chodzi o wyeliminowanie błędów certyfikatów, SSL, HTTPS i inne.
Sprawdziłeś system adwcleanerem? Zapodałbyś linka do loga z opcji Szukaj. Jakie błędy systemowe i aplikacji wyświetlają Ci się w podglądzie zdarzeń?
Skanowałem już tym programem i czysto… Skanowałem też ESET-em i też czysto. Wszystkie dodatki wyłączone jakie mam w zakładce “rozszerzenia”. Inaczej nie da się już wejść albo ja nie umiem.