W pewnym momencie wyszukiwarka Google znajdująca się w pasku Firefoxa zaczęła wyszukiwać w google.com, zamiast w google.pl. Podobnie jest, gdy próbuję wyszukać zaznaczone słowo poprzez menu kontekstowe. Piekielnie mnie to irytuje, odinstalowywałem i instalowałem, ale nie pomogło; podejrzewam, że jest to kwestia ustawień w profilu, którego naturalnie nie usunąłem. Co zrobić, żeby z powrotem wyszukiwało mi w google.pl, a nie . com? Wielkie dzięki!
Spróbuj jeszcze raz usunąć Firefoxa, oraz jego profil z katalogu
System Windows XP - Dane Aplikacji
System Windows Vista lub 7 - AppData
a następnie ponownie zainstaluj przeglądarkę Mozilla Firefox.
Ale gdy usunę profil stracę hasła i zakładki…
Przeczyść komputer programem CCleaner
U góry po lewej “Cleaner” na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później “Rejestr” Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
kliknij aby powiększyć :
Sprawdź na innych DNS-ach :
Open
208.67.222.222
208.67.220.220
lub TP.SA.
194.204.159.1
194.204.152.34
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
Opcje> prywatność> wyczyść ostatnią historię> zaznacz ciasteczka i je usuń, powinno pomóc
Co wy gadacie. Wyszukaj coś przez ten pasek i kliknij w prawym górnym rogu na “opcje” (taka śrubka czy coś) i “ustawienia wyszukiwania”. W pierwszym polu “język” wybierz polski i po problemie
Wyrzucenie ciastek to pewniejsza opcja. Ja mam polską wersję stabilna Firefoksa i Nightly angielską. Przy przechodzeniu między nimi przestawił mi się język, nawt przestawienie go w ustawieniach wyszukiwarki nie pomagało, dopiero wyrzucenie ciastek i pobranie przez przeglądarkę nowych pomogło
No tak, ale mówimy tu o “normalnych”, codziennych użytkownikach
Wszystkie ciasteczka oraz dużo więcej usuwa p/w CCleaner
Usuwanie ciastek z poziomu przeglądarki, a nie przez CCleanera to zwykła czynność, przy wszelkich problemach z ustawieniami stron.
nic nie pomoże to wpisz w adres wyszukiwania http://209.85.148.99/ i ustaw Google.pl jako wyszukiwarkę Domyślną
Pomogło! Dzięki
Ale zaraz po tym zdałem sobie sprawę, że straciłem wszystkie moje zaufane pieguski Czy znacie jakiś dodatek, dzięki któremu szybciej można dodawać ciasteczka?
Ale jeśli nie usuwałeś historii, to pieguski same wylądują znów w przeglądarce po wejściu na stronę, tylko ustawienia tych stron się zresetowały. W sumie może lepiej było znaleźć tylko ciastko dotyczące Google:/
To teraz z jakim problemem walczymy?
Faktycznie, mogłem usunąć tylko googla, ale usunąłem wszystko…
W zasadzie problem rozwiązany
Zapytałem tylko, czy znacie jakiś dodatek, dzięki któremu można szybko dodawać ciasteczka do wyjątków (mam wyłączoną akceptacje ciastek, prócz wyjątków)