Problem z wyszukiwarką Google w pasku Firefox

W pewnym momencie wyszukiwarka Google znajdująca się w pasku Firefoxa zaczęła wyszukiwać w google.com, zamiast w google.pl. Podobnie jest, gdy próbuję wyszukać zaznaczone słowo poprzez menu kontekstowe. Piekielnie mnie to irytuje, odinstalowywałem i instalowałem, ale nie pomogło; podejrzewam, że jest to kwestia ustawień w profilu, którego naturalnie nie usunąłem. Co zrobić, żeby z powrotem wyszukiwało mi w google.pl, a nie . com? Wielkie dzięki!

Spróbuj jeszcze raz usunąć Firefoxa, oraz jego profil z katalogu

System Windows XP - Dane Aplikacji

System Windows Vista lub 7 - AppData

a następnie ponownie zainstaluj przeglądarkę Mozilla Firefox.

Ale gdy usunę profil stracę hasła i zakładki…

Przeczyść komputer programem CCleaner

U góry po lewej “Cleaner” na dole Analiza - Uruchom Cleaner

później “Rejestr” Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

kliknij aby powiększyć :

ccleaner1.th.jpg ccleaner2.th.jpg

Sprawdź na innych DNS-ach :

Open

208.67.222.222

208.67.220.220

lub TP.SA.

194.204.159.1

194.204.152.34

lub Google

8.8.8.8

8.8.4.4

Opcje> prywatność> wyczyść ostatnią historię> zaznacz ciasteczka i je usuń, powinno pomóc

Co wy gadacie. Wyszukaj coś przez ten pasek i kliknij w prawym górnym rogu na “opcje” (taka śrubka czy coś) i “ustawienia wyszukiwania”. W pierwszym polu “język” wybierz polski i po problemie :wink:

Wyrzucenie ciastek to pewniejsza opcja. Ja mam polską wersję stabilna Firefoksa i Nightly angielską. Przy przechodzeniu między nimi przestawił mi się język, nawt przestawienie go w ustawieniach wyszukiwarki nie pomagało, dopiero wyrzucenie ciastek i pobranie przez przeglądarkę nowych pomogło

No tak, ale mówimy tu o “normalnych”, codziennych użytkownikach :wink:

Wszystkie ciasteczka oraz dużo więcej usuwa p/w CCleaner :wink:

Usuwanie ciastek z poziomu przeglądarki, a nie przez CCleanera to zwykła czynność, przy wszelkich problemach z ustawieniami stron.

@JanuszP:

nic nie pomoże to wpisz w adres wyszukiwania http://209.85.148.99/ i ustaw Google.pl jako wyszukiwarkę Domyślną :wink:

Pomogło! Dzięki :slight_smile:

Ale zaraz po tym zdałem sobie sprawę, że straciłem wszystkie moje zaufane pieguski :frowning: Czy znacie jakiś dodatek, dzięki któremu szybciej można dodawać ciasteczka?

Ale jeśli nie usuwałeś historii, to pieguski same wylądują znów w przeglądarce po wejściu na stronę, tylko ustawienia tych stron się zresetowały. W sumie może lepiej było znaleźć tylko ciastko dotyczące Google:/

To teraz z jakim problemem walczymy?

Faktycznie, mogłem usunąć tylko googla, ale usunąłem wszystko…

W zasadzie problem rozwiązany :slight_smile:

Zapytałem tylko, czy znacie jakiś dodatek, dzięki któremu można szybko dodawać ciasteczka do wyjątków (mam wyłączoną akceptacje ciastek, prócz wyjątków)