mam konto xmpp na serwerze dobreprogramy.pl (nick taki sam jak na forum oczywiście). Dzisiaj pierwszy raz próbowałem połączyć się przez WTW ok. ~7:20, nie dało rady.
Nie działa do tej pory, próbowałem Pidginem i to samo. Dane na 100% poprawne, zapora itp. nic nie blokuje, bo np. konto gtalk łapie bezproblemowo.
Widocznie jakieś problemy z serwerem. Też to mam. W pierwszej kolejności podejrzewałem nowego Nortona360, ale widzęże nie tylko ja mam problem z połączeniem z serwerem.
Coś mi się wydaje, że jednak nie wszystko jest ok. Od tamtego momentu nie mogę skontaktować się z żadną osobą z serwerów jabber.org oraz aqq.eu - w wtw mam po prostu komunikat że “zdalny serwer zaginął, typ: ‘cancel’”.
Usuwanie i ponowne dodawanie kontaktów nie przynosi rezultatu, ten sam problem pojawia się zresztą gdy próbuję używać np. AQQ zamiast WTW.
Poza tym z konta jabberowego gmail rozmowy mogę prowadzić bezproblemowo.
Może od początku po dołożeniu protokołu xmpp dobreprogramy.im do komunikatora wtw i miranda ng ,oczywiście wcześniej zaznaczeniu wszystkich opcji powiadomień w ustawieniach na stronie DP.pl ,owe powiadomienia przychodziły mi na komunikator i było wszystko ok ,lecz od jakiegoś czasu ,półtora ,może dwa tygodnie powiadomień nie dostaję ani o programach które mam zaznaczone jako ulubione na DP ,ani o powiadomieniach typu recenzje ,lab itp.
Mój Jid nazwa@dobreprogramy.im jak i hasło są ustawione prawidłowo .Komunikator też łączy z siecią ,bo mogę zmieniać stan widoczny ,chwilowo nie itp. ale właśnie powiadomienia nie przychodzą dlaczego ? próbowałem już zmienić wysyłaj powiadomienia na inny Jid (który podałem) ale to też nic nie daje.Co może być przyczyną tego stanu ?
Bo powiadomienia znowu leżą i kwiczą. Nie jesteś z tym sam… Zgłoszę górze. Temat zamykam bo to jednak Archeo. Na takie problemy jest wątek “Zgłaszanie błędów w nowej odsłonie portalu”.